OBJAVA KOJA JE PODELILA SRBIJU Burek sa pljeskavicom i ajvarom iz Bora je hit na internetu, da li biste ga probali? (FOTO)
Da li ste do sada čuli za čuveni hamburek iz Bora?

"Burek je samo sa mesom". Sigurno ste do sada mnogo puta čuli tu rečenicu. Ako vam kažemo da postoji burek sa pljeskavicom, da li se i to računa?
U jednoj pekari u Boru prodaje se burek sa pljeskavicom koji nosi zanimljiv i prilično originalan naziv - Hamburek. Upravo ovaj spoj dva prilično popularna jela u Srbiji napravio je pravi haos na društvenim mrežama kada je jedan korisnik Tvitera podelio ovu popularnu hranu.
Dakle, u pitanju je kombinacija bureka, pljeskavice i na sve to kao dodatak - ajvara. Dok su se jedni gadili na samu pomisao takve kombinacije, drugi su bili oduševljeni i poželeli da probaju "hamburek".
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Pljeskavice ispržite u tiganju bez da vam i kap ulja isprska: Trik je u ovome
Omiljena hrana za utehu, sočni i ukusni burgeri, pripremaju se brzo i lako, ali ukoliko ih pržite na tiganju, za njima ostaje gomila ulja po šporetu i ringlama koje je veoma teško ukloniti.
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Pljeskavice ispržite u tiganju bez da vam i kap ulja isprska: Trik je u ovome
Omiljena hrana za utehu, sočni i ukusni burgeri, pripremaju se brzo i lako, ali ukoliko ih pržite na tiganju, za njima ostaje gomila ulja po šporetu i ringlama koje je veoma teško ukloniti.
Možda vas zanima:

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Pljeskavice ispržite u tiganju bez da vam i kap ulja isprska: Trik je u ovome
Omiljena hrana za utehu, sočni i ukusni burgeri, pripremaju se brzo i lako, ali ukoliko ih pržite na tiganju, za njima ostaje gomila ulja po šporetu i ringlama koje je veoma teško ukloniti.
Šta vi kažete, da li biste probali ovo jelo koje u Boru košta 300 dinara?
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.

Ručak ispod sača na 1.200 metara: Planinski dom Lisine koji oduševljava gurmane
U srcu Srbije, visoko među borovima i slapovima, krije se mesto gde svaki zalogaj ima ukus detinjstva.
Komentari(0)