SRPSKI TITAN MEĐU CRNIM DIVOVIMA Nije Novak jedini koji ispisuje stranice istorije! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Dušan Domović Bulut ispisao je istoriju američke BIG 3 lige, najkvalitetnijeg basket 3×3 takmičenja na svetu, pošto je oborio rekord po broju asistencija u jednoj sezoni.

SRPSKI TITAN MEĐU CRNIM DIVOVIMA Nije Novak jedini koji ispisuje stranice istorije! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/BIG3

Bulut je ostvario 36 uspešnih dodavanja i za dve asistencije oborio rekord legendarnog Leandra Barbose, i to sa utakmicom manje u odnosu na Brazilca.

Dušan Domović Bulut (Novi Sad, 23. oktobar 1985) srpski je profesionalni košarkaš koji je trenutno rangiran na 1. mestu na rang-listi košarkaša u kategoriji 3x3 basket od strane Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Smatra se za jednog od najboljih basketaša svih vremena.

Prosečno je beležio 5,1 asistenciju po meču.

“Iskreno, zadovoljan sam jer će ostati zabeležen i taj podatak, ali posebno mi je drago jer sam ja primarno napadač, nije dodavanje glavna stvar koju radim, ali zbog ekipe kako je sastavljena, moja pozicija se promenila i morao sam više pažnje da obratim na razigravanje. Prilagodio sam se i promenio način igre, ali ono što je najvažnije jeste da ekipa dobro igra”, ističe Bulut.

Osim individualnog učinka ostvaren je i veliki uspeh ekipe Elijenasa, gde je Bulut kapiten, jer su se plasirali u plej-of, među četiri najbolje ekipe.

“Ostavili smo mnogo bolje i iskusnije ekipe iza nas i nema dileme da je to za prvu godinu odličan uspeh. Ipak, svi u ekipi smatramo da možemo još bolje, jer imamo dosta prostora za napredak.”

Rival u polufinalu plej-ofa biće ekipa “Power”, koja je prošlogodišnji šampion i branilac trofeja.

“Oni su prošlogodišnji osvajači, doduše Džeret Džek je otišao u penziju i postao pomoćni trener Finiks Sansa. Ali, imaju ekipu koja je sklop iskusnih igrača i mladog pleja koji energetski vodi tim. Tu je i Erl Klark neverovatan u “izolacijama”, najbolji odbrambeni igrač lige, ističe se blokadama, ima najviše ukradenih lopti. Znaju ga i naši ljubitelji košarke, jer je igrao za Budućnost. Uspeli smo da ih pobedimo u ligaškom delu, nadamo se istom ishodu i u plej-ofu. Jasno je samo da idemo na pobedu”, ne krije Bulut.

Očekuje veliku borbu u polufinalu.

“Prvo da prođemo polufinale, jedna je utakmica. Ipak, nadam se da će naš timski način igre prevladati. Idemo korak po korak, želimo u finale, a onda u finalu je sve moguće”, sa mnogo optimizma poručuje Dušan Domović Bulut.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading