PREPUN STADION PORED REKE BJELICE Ovo su pobednici 61. Sabora trubača u Guči (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Suze radosnice na licima trubača pobednika obeležile su takmičenje na velikoj pozornici u Dragačevu na kojoj svirači već šest decenija ostavljaju svoje srce.

PREPUN STADION PORED REKE BJELICE Ovo su pobednici 61. Sabora trubača u Guči (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA/Prepun stadion pored reke Bjelice

Najbolji trubač na 61. Saboru trubača u u Guči je Elvis Bajramović iz Bojnika koji nije mogao da sakrije emocije.

"Ovo je ostvaranje mog sna, sreća koju sada osećam ne može da se opiše rečima. Svi mi živimo za Guču i ovo su najvažnija tri dana u godini za nas. Ova magija koju ima samo Guča je nešto posebno. Mnogo smo radili, vežbali i verovali u pobedu", rekao je Elvis koji je ovu prestižnu nagradu osvojio i na 59. Saboru trubača.

FOTO:RINA/Elvis je kralj pozornice u Dragačevu
 

Na ovogodišnjem Saboru svoj san ostvario je i trubač Bojan Krstić iz Vladičinog Hana koji se ovenčao do sada sa dve titule, a sada je svoj kvalitet potvrdio i trećom. Njegov orkestar proglašen je za najbolji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Tako dugo smo ovo čekali, nismo odustajali sve ove godine i ovo je samo još jedan dokaz da se trud i rad uvek isplati. Svi smo presrećni, mi zaista za ovo živimo i nema vrednijih i većih nagrada nego ovih u Guči. Mi smo na ovoj bini ostavili i srce i dušu", izjavio je Bojan.

FOTO:RINA/Najbolji trubači ovenčani nagradama na 61. Sabboru trubača
 

Druga truba je Vladimir Ivanović iz Zagužanja, treća Kristijan Trajković takođe iz Zagužanja. Za drugi najbolji orkestar proglašen je orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, a treće mesto zauzeo je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Nagrada publike ove godine otišla je u domaće ruke, jer je prva truba zahvaljujući glasovima naroda otišla u ruke Dragana Pavlovića iz orkestra Dragačevske trube iz Guče. Orkestar Marka Trnavca dobio je nagradu za najizvornije muziciranje.

Najbolji basista je Stefan Ibrahimović, tenorista Igor Mustafić, bubnjar Emanuel Zećirović, a najbolje kolo odsvirao je orkestar Timočki veseljaci iz Knjaževca. 

Kako da dođete od Beograda do Guče pogledajte na sledećoj mapi:

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading