SKORO METAR SNEGA NA OVOJ SRPSKOJ PLANINI Putarima prioritet da očiste puteve do sela u kojima žive stari i bolesni, došlo i do paljevine (FOTO)

J. K.

18:15

Aktuelno 0

Rudnik je drugi dan pod velikim snežnim padavinama, ali su glavni putni pravci prohodni i saobraćaj se, mada nešto usporenije i delimično otežano, uredno odvija.

SKORO METAR SNEGA NA OVOJ SRPSKOJ PLANINI Putarima prioritet da očiste puteve do sela u kojima žive stari i bolesni, došlo i do paljevine (FOTO)
Rina

 


Visina snežnog pokrivača u višim delovima planine je oko 70 centimetara. Državni put prema Topoli se redovno održava i mašine su non-stop u funkciji kako bi otklonili snežne nanose.

U Zimskoj službi "Puteva Srbije" ističu da je situacija u potpunosti pod kontrolom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Na prevoju Rudnik (na državnim putevima IB-22 i IIA-152) angažovana su sva raspoloživa sredstva, odnosno ukupno pet kamiona", napomenuli su iz "Puteva Srbije".

 

Iz nadležnog Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac poručuju da je ono što je u njihovoj ingerenciji - nekategorisani i lokalni putevi, prvog, drugog i trećeg reda, apsolutno pod kontrolom.
"Putevi su prohodni, ekipe se smenjuju već 48 sati i zaista nemamo većih problema. Dajemo prioritet mestima gde su bolesni i sahrane... jutros smo imali jednu paljevinu u Donjoj Vrbavi. Što je najvažnije, imamo dovoljno materijala za posipanje po putu, rizle, soli i tečnosti", rekao je direktor ovog preduzeća Božidar Vučetić.

Kada je u pitanju stanje sa strujom usled snežnih padavina, Rudnik i sva podrudnička mesta prema Gornjem Milanovcu uredno su napojena strujom, navodi EDB Gornji Milanovac.

"Imamo problema prema Ravnoj gori, u selima Teočin i Brajići i u tu je problem zbog neprohodnosti puta. Kada se to reši naše službe će reagovati", kazali su u EDB-u.

Prema predviđanjima, poboljšanje vremena i prestanak snežnih padavina na području Rudnika i okoline očekuje se između utorka i srede. Zbog niskih temperatura, mrazeva i poledice svim vozačima savetovan je maksimalan oprez.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading