NAJNOVIJA PREDVIĐANJA SRPSKOG METEOROLOGA Termometar će pokazivati minus, od 15. novembra sledi ozbiljan preokret

Jelena Vamović

08:10

Aktuelno 0

Deluje kao da ćemo se nalaziti malo zapadnije od jezgra anticiklona, što bi nam obezbedilo suvo, ali prohladno i često maglovito vreme, stoji u prognozi.

NAJNOVIJA PREDVIĐANJA SRPSKOG METEOROLOGA Termometar će pokazivati minus, od 15. novembra sledi ozbiljan preokret
shutterstock

 

Prema vremenskoj prognozi, danas i sutra do uveče u košavskom području nas očekuje jak jugoistočni vetar, koji će zatim prestati. U petak i za dane vikenda noći i jutra biće hladni, uz pojavu magle i minimume od -2 do 5 stepeni Celzijusa, dok će se dnevni maksimumi kretati od 7 do 14 stepeni Celzijsu, osim u predelima gde se magla duže bude zadržala, saopštio je meteorolog Marko Čubrilo.

Krajem vikenda i u ponedeljak nad jugom i jugozapadom regiona uz više oblaka, a ponegde nas očekuje prolazna kiša, dok bi nad ostalim predelima usledilo umereno zahlađenje, ali se padavine ne očekuju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

U ponedeljak maksimalne temperature do 5 do 12 stepeni, a zatim u daljem, manjem, padu i sredinom sledeće nedelje bi trebalo da se kreću od 3 do 9 stepeni Celzijusa, što su prosečne vrednosti za sredinu novembra.

Zahlađenje će biti praćeno i pojačanim vetrom. U košavskom području će ponovo biti jake i vrlo jake hladne košave, dok će duž Jadrana biti jake bure i istočnog vetra.

U drugom delu naredne nedelje vetar će oslabiti pa se računa na suvo i tiho vreme. Noćni minimumi od -5 do 2 stepena Celzijusa i pojava mraza će biti sve češća, dok će se dnevni maksimumi kretati od 5 do 9 stepeni,a u mestima gde se magle duže zadrži samo oko 1 stepen Celzijusa.

Ovakvo vreme bi se trebalo zadržati barem do oko 23. novembra dok je dalji razvoj sinoptike dosta upitan i nema jasnog signala.

– Dakle, posle najave mogućeg jačeg zahlađenja, došlo je do izmene na prognostičkom materijalu i ukoliko novih izmena ka hladnijoj opciji ne bude, oko 15. novembra sledi umereno zahlađenje, ali ništa van proseka za ovaj deo godine. Snega neće biti – zaključio je Čubrilo.

 

Komentari(0)

Loading