SNEG PARALISAO DELOVE SRBIJE Iako je sneg očišćen sa kolovoza i dalje je vožnja u zimskim uslovima zbog mraza i poledice

M. M.

10:29

Aktuelno 0

Vanredna situacija je proglašena u pet opština u Srbiji - Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji i Krupnju.

SNEG PARALISAO DELOVE SRBIJE Iako je sneg očišćen sa kolovoza i dalje je vožnja u zimskim uslovima zbog mraza i poledice
Shutterstock

 

Vlažan i težak sneg pokidao je dalekovode i oborio bandere širom zemlje, bez struje je trenutno oko 28.000 korisnika a ekipe na terenu saniraju kvarove, javlja Beta.

Osnovne i srednje škole u Krupnju neće raditi tri dana zbog velike količine snega, a prvi radni dan je četvrtak, 16. decembar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dobra prohodnost puteva uz zimske uslove

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMS S.

Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice, prenosi Tanjug.

Na tim mestima teško je kontrolisati vozilo i upravljati njime, zaustavni put je dug i nekotrolisan, a saobraćajne nezgode česte i opasne u kojima uvek učestvuje više vozila, naletanjem jedno na drugo. Magla i niska oblačnost dodatno otežavaju vožnju i usporavaju saobraćaj, jer su ovo vremenski uslovi kada se ona zbog snega često i iznenada pojavljuje pored reka, kanala u kotlinama i preko planinskih prevoja.

Komentari(0)

Loading