Zbog ove banalne greške može da vam propadne sav trud.

Mnogi već uveliko pripremaju zimnicu, a dok se neke domaćice svađaju oko najboljeg recepta za lovačku salatu, druge gledaju kako pravilno da sterilišu tegle.
Bilo kako bilo, hrana koja se priprema u ovom periodu se brzo i sa slašću pojede, a baš je retko da neka tegla dočeka i prve prolećene dan! Međutim, kako bi ova zimnica ostala jestiva što duže bitno je čuvati je na pravom mestu!
Ako ne želite da sav vaš trud niz reku, onda nemoje ostavljati zimnicu na ovim mestima:
Tamo gde je toplo
Da, razumemo to da ponekad prosto nema više mesta u špajzu, ali najbitnije je da držite hranu što dalje od grejnog tela. Takođe, gornje police kuhinjskih elemenata se nikako ne preporučuju. Sva toplota od šporeta i drugih električnih uređaja koji se koriste skuplja se blizu plafona u kuhinji, što znači da će se tegle zagrejati.
Otvorena terasa
Kada su jaki mrazevi sadržaj tegle može da se smrzne, a staklo da popuca. S druge strane, kada je sunčano, zagrejaće se i tako potencijalno pokvariti.
"Neujednačena" temperatura
Kako bi zimnica ostala jestiva važno je obezbediti joj mesto sa stabilnom temperaturom, a takvo mesto je podrum.
Ne preporučuje se ni da se drži tamo gde "piči" promaja, kao na primer na podu u hodniku, u plakarima pored prozora, zatvorenoj terasi gde se otvaraju prozori…
Jaka svetlost
Najbolje je pronaći mračno mesto za tegle, jer jako svetlo će pokvariti kiselu zimnicu. Pa tako police sa pozadinskim osvetljenjem ne dolaze u obzir.
Frižider
Zimnicu poput džemova i slatko od voća nikako ne treba držati u frižideru. On je donekle pogodan samo za zimnicu sa ograničenim rokom trajanja, kao što su kiseli krastavci. Tačnije, kada se tegla već otvori.
Vlažno mesto
Ako čuvate zimnicu u podrumu, a on je često vlažan, onda to ipak nije dobra opcija. Buđ može da zahvati tegle.
(NajŽena)

ZEČIJE UŠI- BILJKA ZA KOJOM JE POLUDEO CEO SVET: Evo kako se gaji i održava ovaj cvet neodoljivog izgleda! (FOTO)
Ovaj sukulent je hit biljka među sobnim biljkama

Ovo su najlepši recepti za Gospojinski post! Počinje za 8 dana, a pred njima padaju i NAJSTROŽIJI
Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.

Slavi se sutra SVETA VELIKOMUČENICA HRISTINA: Otac ju je krio zbog IZUZETNE LEPOTE, a ovako glasi MOLITVA koja donosi SPOKOJ u duši
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici skave sutra Svetu velikomučenicu Hristinu. Ko je bila ova svetiteljka?

NEVEROVATNO je šta sve OVA BILJKA može: Nepravedno zanemarena, a izuzetno POVOLJNO DELUJE NA CEO ORGANIZAM!
Jača imunitet, povoljno deluje na srce i želudac...

OVIH 5 BILJAKA SVAKA KUĆA TREBA DA IMA: Ako imate njih, imate pravo blago - evo i zašto!
Osim što unose novu energiju u kuhinju, oni koji uzgajaju ove biljke znaju da su jako dobre za korišćenje u hrani i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo.
Komentari(0)