Ova vitaminska bomba košta samo 50 dinara! Ima je gde hoćete na pijacama, a ovo su njena lekovita dejstva! (FOTO)
Sremuš je i ukusan dodatak jelima

Svake godine, sa dolaskom proleća, među obiljem svežeg zeleniša na trpezama posebno se ističe sremuš, biljka koja opravdano nosi titulu prolećne „zvezde“.
Kako objašnjava nutricionista Sonja Nikačević iz Čačka, sremuš je izuzetno lekovit, ali kao i sa svakom drugom lekovitom biljkom, važno je da se ne pretera u konzumaciji. Ipak, da bi izazvao bilo kakve neželjene efekte, morali uneti zaista ogromne količine.
- Sremuš se može koristiti u sirovom obliku, kao dodatak salatama, ali i kao sastojak u varivima sa povrćem ili mesom. Čak i nakon termičke obrade, on ne gubi svoja nutritivna svojstva – bogat je mineralima, vitaminima i antioksidansima. Zovu ga još i divlji beli luk zbog njegovih izuzetnih lekovitih efekata“, istakla je Nikačevićeva za RINU.
Možda vas zanima:

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!
Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.
Možda vas zanima:

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!
Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.
Možda vas zanima:

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

SMILJE 1000 malih SUNACA što mirišu na bakino naručje, a tek šta sve LEČI!
Smilje, poznato i kao Helichrysum arenarium, je mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima mediterana a u novije vreme se uzgaja i u Srbiji. Kod nas ga najviše ima u Deliblatskoj i Kladovskoj peščari. Ova biljka ima intenzivan miris koji potiče od eteričnog ulja po kojem je ova biljka poznata. Smilje je građeno od listića sive boje i cvetova koji su žute boje. Njegovo ime dolazi od grčkih reči “helios” (što znači sunce) i “chryson” (što znači zlatno), valjda zbog njegovih žutih cvetova.
Ova biljka, prema njenim rečima, pomaže u snižavanju holesterola, krvnog pritiska i šećera, pročišćava digestivni trakt, reguliše probavu i korisna je kod gastritisa.
Sremuš poseduje brojna lekovita svojstva, a april i maj su idealni meseci za berbu njegovih listova“, dodala je nutricionista.
Sremuš nije samo ukusan dodatak jelima, već i pravi saveznik zdravlja tokom proleća. Uživajući u njegovim blagodatima, prirodno jačamo organizam i unosimo osveženje na svoju trpezu.

Evo kakvo će biti radno vreme pijaca za prvomajske praznike!
Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika, 01. i 02. maja radiće po ustaljenom režimu

Ova vitaminska bomba košta samo 50 dinara! Ima je gde hoćete na pijacama, a ovo su njena lekovita dejstva! (FOTO)
Sremuš je i ukusan dodatak jelima

Povlače se stare novčanice od 50 evra: Morate da ih zamenite, inače vam više ne vrede
Modernizacija evropskog platnog sistema nastavlja se u cilju sigurnije i pouzdanije ekonomije.

SAMO UZ OVU CAKU BAŠTOVANA PARADAJZ ĆE VAM RAĐATI SVE DO KASNE JESENI: A plod će biti veći, sočniji i MNOGO UKUSNIJI
Sve više ljudi se odlučuje da ga gaji kod kuće, jer je ukus ovog domaćeg voća nezamenljiv! Oni koje žive u stanu, mogu da ga posade u velike saksije, a uz sledeće savete baštovana - plod će biti fenomenalan.

7 vrsta domaćeg đubriva za paradajz koji se gaji u saksiji: Rađaće bolje nego u bašti, pravi ukras svakog balkona
Ako želite da gajite paradajz u saksijama na terasi, evo čime treba da ga zalivate
Komentari(0)