NEOBIČAN SPORT JE PLOGING Natalija iz Čačka trči i skuplja smeće, u tome je prva u svetu (FOTO)

18:00

Aktuelno 0

Ploging, neobičan sport koji je osvojio svet, a čini ga trčanje u kombinaciji sa skupljanjem smeća, odnosno čišćenjem prirode, što će reći da plogeri dok trče ili hodaju povremeno se sagnu da dohvate papir ili neku konzervu.

Natalija Čakarević
Foto: Rina

Čačanka Natalija Čakarević je osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Italiji tako što je sakupila najveću količinu elektrootpada, naša reprezentativka Srbije u plogingu donosi sjajna iskustva.

- Sakupila sam najviše elektrootpada, evo donela sam medaljicu koja mi je izuzetno draga i zanimljiva koja je napravljena od recikliranog materijala. Bilo je zahtevno, prvenstveno zbog toga što je ovo nov sport koji nije dovoljno definisan, odnosno pravila nisu dovoljno definisana. Mi smo imali šest sati vremena da obiđemo tri ček pointa i da skupimo što više otpada. Naravno, svaki otpad se odvaja i različiti se boduje”, ispričala je Natalija za RINU.

Ona je naglasila, da naravno, niko ne uživa u skupljanju smeća, ali je ovo više stvar osvešćivanja ljudi da đubre prosto mora da nađe svoje mesto.

Kada bi svako od nas pokupio ono što ostavi mnogo bi svima bilo lakše i ne bi morali mi sa tim da se bavimo. Kao što se kaže, šta je to samo jedna flaša reče 8 milijardi ljudi”, navodi Natalija.

Ploging takmičari često znaju da kažu da ovaj sport posle postaje životni stil, pa gde god da krene imaju "profesionalnu deferomaciju" i sagnu se se da pokupe otpad na koji naiđu.

Komentari(0)

Loading