OVE NAMIRNICE SVI SRBI DRŽE U FRIŽIDERU, A NE BI SMELO: Nije joj mesto tamo, a evo i zašto

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Ove namirnice ne bi trebalo držati u frižideru kako ih ne biste uništili

povrće
Shutterstock

Neka hrana ne bi trebala da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice trpaju u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insider.

Med

Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Krompir

Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.

Paradajz

Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.

Jabuke

Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.

Krastavci

U redu je držati kisele krastavce van frižidera.

Čokolada

Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.

Patlidžan

Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.

svadba

Svadbena SUJEVERJA i PREDZNACI: Šta donosi LOŠU sreću, a ovo otkriva da će partner biti NEVERAN

Zanimljivosti

18:00

19 novembar, 2024

Svadbena sujeverja, iako ih većina nas ne shvata ozbiljno, često se dešavaju da pre venčanja počnu da dobijaju sasvim drugo značenje. Svaki par koji namerava da se venča nada se da će njihova veza biti trajna i uspešna. Neki ljudi veruju da je za sreću potrebna mala pomoć, zbog čega obraćaju pažnju na razna sujeverja i predznake vezane za venčanje .

Tagovi:

Komentari(0)

Loading