OSTVARIO DEČJI SAN Bojan kao sedmogodišnjak stigao u Guču na svoj prvi Sabor, danas sa njim počinje ali i završava ova manifestacija! (FOTO)

Lučani – Nastupiti na velikoj bini na Saboru trubača u Guči je san za sve one koji sviraju ovaj limeni instrument. Za njih ne postoji veća i prestižnija nagrada od one koja se uručuje u Dragačevu. Trubači se za taj nastup pripremaju ne samo mesecima, već čitav svoj život.

sabor trubača
Rina

Jedan od onih koji je uspeo da ostvari svoj san je i Bojan Ristić iz Vladičinog Hana, prva truba prošlogodišnjeg Sabora. Ove godine kao Prva truba Dragačeva, Ristić će imati čast da otvori ali i da zatvori ovogodišnji Sabor trubača u Guči. On će održati svoj koncert na glavnoj bini i pratiće ga 40 muzičara. Ipak, put do toga bio je težak i trnovit.

- Mene je otac kada sam imao sedam godina prvi put doveo u Guču. Sećam se da smo do Kraljeva i Čačka putovali vozom, a onda autobusom do Dragačeva. Tada sam video da pobednika, najboljeg trubača na ramenima nose kroz čitav grad i stvorila mi se želja da i mene jednog dana kao pobednika sabora pronesi ulicama Guče”, kaže za RINU Bojan Ristic.

Ovogodišnji koncert u Guči biće dodatno emotivan, jer će po prvi put u prestonici trube zasvirati sa svojim ocem.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Moj otac je svirao sa devet majstora trube. Svirao je bubanj sa Bobanom Markovićem, Mićom Petrovićem, Svetozarom Lazovićem, Radojkom Vitezovićem, Milovanom Baićem, Boškom Ostojićem, Stojenom Krstićem, Vidojem Filipovićem i Milijom MIlićem. Sada će svirati i sa desetim majstorom limenog instrumenta, sa svojim sinom. Sa glavne bine sviraćemo kolo koje će trajati oko 20 minuta”, rekao je Bojan.

Da se ljubav prema limenom instrumentu prenosi sa kolena na koleno u porodici Ristića, pokazuje i Bojanov sin Bogdan, koji je takođe zavoleo trubu i nastaviće stopama svog oca i dede. Stoga će, kako ponosno kaže prva truba Guče, ubuduće njihov orkestar nositi naziv Bojana i Bogdana Ristića.

Inače, ovogodišnji, 63. po redu Dragačevski sabor trubača u Guči održaće se od 1. do 4. avgusta.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/zanimljivosti/vesti/92480/evo-ko-ce-biti-domacin-sabora-trubaca-u-guci-srbin-cije-se-ime-sa-postovanjem-izgovara-svuda-u-svetu-foto/vest

 

Komentari(0)

Loading