SRBIJA TUGUJE: Danas su sahranjena dva velika umetnika, Rada i Bora, život ih je sudbinski povezao

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Dve srpske legende su se istoga dana preselile u večnost. Napustili su nas Rada Đuričin i Bora Đorđević, napustili su nas fizički, ali ono što su nam ostavili u amanet živeće večno.

Bora Đorđević i Rada Đuričin
Alo/Ilustracija

Rada Đuričin, velika dama srpskog glumišta, i Bora Đorđević, legenda roka i frontmen grupe Riblje Čorbe, preminuli su istog dana, 4. septembra 2024. godine. Bora je danas sahranjen u svom rodnom Čačku, a Rada u Vršcu.

Oboje su ostavili dubok trag u kulturi, ali malo ljudi zna da su glumili zajedno u filmu „Povratak“ iz 2017. godine, u kome se i Bora okušao kao glumac.

U ovom filmu je Bora tumačio uzgajivača trave, lik inspirisan obožavaocem Riblje Čorbe.

Uprkos različitim putevima koje su birali u karijerama, smrt istoga dana simbolički je povezala njihove životne sudbine.

Rada, je preminula u 91. godini, a bila je poznata po svojoj posvećenosti umetnosti i bogatoj karijeri, dok je Bora, koji je preminuo u 72. godini, ostao sinonim za srpski rok i buntovni duh.

Oba ova naša umetnika su imala značajan uticaj na svoje generacije, a sasvim sigurno će imati i na buduće. Rada će ostati zapamćena po svom doprinosu pozorištu i filmu, dok je Bora svojim tekstovima i muzikom odražavao duh bunta i slobode koji je svojstven svakom mladom čoveku.

 

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading