KOGA TO MI NAJVIŠE ZANIMAMO? Evo koja država najviše pretražuje Srbe na internetu

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

O kojoj državi (ili izmišljenoj državi) najčešće "guglamo" mi, Srbi, a stanovnici koje evropske zemlje najčešće pretražuju Srbiju na Guglu? Odgovor je podelila jedna stranica na društvenoj mreži Iks.

kompjuter
unsplash

 

Kada pretražujemo internet, najčešće se naši upiti odnose na zemlju u kojoj živimo - zanimaju nas svakodnevni problemi u društvu, politička pitanja i rutinske stvari poput vremenske prognoze, radnog vremena objekata i drugih informacija. Isto tako, i stanovnici drugih zemalja teže da budu informisani o pitanjima od lokalnog značaja.

Međutim, osim lokalnih, često su predmet naše pretrage i pitanja koja se tiču drugih zemalja. O kojoj državi (ili izmišljenoj državi) najčešće "guglamo" mi, Srbi, a stanovnici koje evropske zemlje najčešće pretražuju Srbiju na Guglu? Odgovor je podelila jedna stranica na društvenoj mreži Iks.

U kojoj zemlji se naviše pretražuje o Srbiji, a šta zanima region

Kada je reč o našoj zemlji i njenim stanovnicima, ove pretrage su se po broju "guglanja" na prvom mestu našle tek u dve zemlje, i obe su komšijske. U pitanju su Severna Makedonija i Crna Gora. 

Ostatak zemalja iz regiona su više zanimale zemlje Evropske Unije. Tako su Hrvati najviše pretraživali Nemačku, dok su Slovencima i stanovnicima Bosne i Hercegovine na prvom mestu bile po broju pretraga bile vesti o Hrvatskoj.

Šta "gugla" ostatak Evrope

Najveći deo ostatka Evrope je pretraživao pojmove koji su vezani za Rusiju, Francusku, Nemačku, kao i Sjedinjene Američke Države.

Rusija i njeni stanovnici su bili na prvom mestu po broju pretraga u mnogim evropskim državama: Belorusiji, Ukrajini, Češkoj, Slovačkoj kao i Litvaniji, Letoniji i Estoniji. Sa druge strane, Rusima, kao i Nemcima i Francuzima, najzanimljivije bile vesti vezane za SAD.

Od većih evropskih zemalja, o Francuskoj su najviše "guglali" u Italiji i Španiji, dok su stanovnicima Turske i Grčke najzanimljivije bile vesti koje se tiču Nemačke. Ova zemlja je bila posebno zanimljiva i Mađarima, Rumunima, Poljacima i stanovnicima Austrije.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading