ŠTA JE SRBE NAJVIŠE ZANIMALO U 2023. GODINI? Evo šta se u Srbiji najviše tretraživalo na Guglu u proteklih 12 meseci

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Korisnici u Srbiji najviše su se zanimali za zemljotrese, preminulog glumca Žarka Lauševića, kao i Izrael i Palestince, koji su od 7. oktobra ove godine u najvećem sukobu u poslednjih nekoliko decenija.

ŠTA JE SRBE NAJVIŠE ZANIMALO U 2023. GODINI? Evo šta se u Srbiji najviše tretraživalo na Guglu u proteklih 12 meseci
Shutterstock

 

Ako uzmemo Gugl pretragu kao glavni kriterijum, ovu godinu obeležile su velike filmske premijere i smrti poznatih.

Barbi i Openhajmer bila su dva filma koja su najviše zainteresovala korisnike Guglovog pretraživača u 2023. godini, makar one koji nisu pokušavali da dođu do informacija o preminulima.

Fudbaleri Kilijan Mbape i Hari Kejn su bili najzanimljiviji među sportistima, dok je Šakira prednjačila u oblasti muzike.

Pojmovi, koji su se našli u vrhu liste, ostvarili su najveći godišnji rast u pretragama tokom 2023. godine.

Korisnici u Srbiji najviše su se zanimali za zemljotrese, preminulog glumca Žarka Lauševića, kao i Izrael i Palestince, koji su od 7. oktobra ove godine u najvećem sukobu u poslednjih nekoliko decenija.

Među 10 najpretraživanijih pojmova na Guglu u Srbiji tokom 2023. godine reč „zemljotres" našla se na prvom mestu, prevashodno zbog potresa tokom februara u Turskoj i Siriji u februaru, kada je stradalo više od 59.000 ljudi, a kasnije i u septembru u Maroku, gde je gotovo 3.000 ljudi poginulo.

barbi Printscreen/Youtube
 

Na drugom mestu je ime glumca Žarka Lauševića, koji je preminuo tokom novembra, dok je na 10. mestu bio njegov američki kolega Metju Peri, koji je umro krajem oktobra.

Na devetom mestu se našla još jedna poznata ličnost koja je preminula tokom ove godine, modni dizajner Saša Vidić.

Sukob Izraela i Palestinaca bio je jedna od glavnih tema 2023. godine širom sveta, ali i u Srbiji, pa su se pojmovi „Izrael" i „Palestina" našli na trećem, odnosno šestom mestu.

Rijaliti program Zadruga našao se na četvrtom mestu, a serija Južni Vetar: Na granici bila je petoplasirana.

Kada je sport u pitanju, korisnike u Srbiji najviše je interesovala košarka - mečevi četvrtfinala Evrolige između Partizana i Real Madrida i košarkaš crno-belih Aleksa Avramović bili su na sedmom, odnosno osmom mestu.

Žarko Laušević ATA Images
 

Avramović, jedan od glavnih junaka na putu Srbije do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili, bio je prvoplasiran među sportistima, a na drugom i trećem mestu bili su njegovi reprezentativni saigrači Boriša Simanić i Nikola Jović.

Filmovi Openhajmer i Barbi su bili interesantni i korisnicima u Srbiji, pa su zauzeli prvo i treće mesto u pretragama u toj kategoriji, dok se na drugom našao domaći film Čuvari formule.

Evrovizija je privukla najviše pažnje među festivalima, a odmah iza nje našao se novosadski festival Egzit.

Slični rezultati su i za Hrvatsku.

U kategoriji filmova najviše su pretraživani Openhajmer i Barbi, među serijama je najpopularniji Južni vetar, a u sportu fudbalski meč zagrebačkog Dinama i atinskog AEK-a uoči kojeg je ubijen navijač grčkog kluba.

Ikone mirotočile

U OVOJ CRKVI Mirotočile tri ikone, a sve se dogodilo u TEŠKOM trenutku i uoči velikog PRAZNIKA (FOTO)

Zanimljivosti

19:00

29 april, 2024

Ljubovija - U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, verujući narod koji živi na teritoriji opština Ljubovija prisetio se pravog Božijeg čuda koje se pre par godina takođe uoči Vaskrsa dogodilo u Crkvi Svetog Preobraženja. Tri ikone su mirotočile, a Jovana Milovanović koja je u ovoj crkvi provela čitavu deceniju radeći kao prodavac u crkvenoj prodavnici, živi je svedok svega što se toga dana dogodilo.

Komentari(0)

Loading