Da li znate čemu služi plavi deo gumice? Nije za brisanje tragova hemijske

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Svi smo probali i niko nije uspeo. To je jedna od "laži" koja ima svoje mesto odmah pored tvrdnje da je „Deda Mraz stvaran“.

plava gumica
Shutterstock

Ceo život smo mislili da je plavi deo glumice namenjen brisanju tragova koje su napravljene hemijskom olovkom, no ova tvrdnja u praksi nije bila delotvorna.

Plavi kraj gumice je zapravo namenjen za brisanje tragova grafitne olovke sa težih i debljih vrsta papira ili tamnih tragova.

Mekši kraj (crveni/narandžasti) je koristan za svetle vrste papira koje bi tvrda zrnasta strana pocepala, kao i za precizno brisanje, kao što je uklanjanje svetle zalutale oznake među tamnim tragovima.

Na grubljem umetničkom papiru tragove olovke je teško ukloniti. Plavi kraj gumice je oštriji i ne smežurava se pri upotrebi na grubljem obliku papira.

Nakon ovog otkrića, konačno smo rešili misteriju koja je mučila naše detinjstvo.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading