CELA SRBIJA "LOMI GLAVU" ZBOG ZADATKA ZA 4. RAZRED Niko ne uspeva da pronađe tačan odgovor, a da li vi možete? (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Pitanje koje je izazvalo lavinu reakcija.

CELA SRBIJA "LOMI GLAVU" ZBOG ZADATKA ZA 4. RAZRED Niko ne uspeva da pronađe tačan odgovor, a da li vi možete? (FOTO)
pixabay

 

Na društvenoj mreži X (Tviter) pojavila se objava sa fotografijom zadatka za četvrti razred osnovne škole o rodbinskim vezama koji je zbunio i roditelje!

- Koleginica nam danas poslala da rešimo, inače za 4. razred. Ajde - piše u objavi dok se na fotografiji vidi tekst zadatka iz udžbenika.

- U prodavnicu su ušla dva kupca. Kada su ih upitaliu: "Ko ste vi?", jedan je odgovorio: "Ja nemam ni brata ni sestru, a otac ovog čoveka je sin moga oca." U kakvom su srodstvu ti ljudi - navodi se u zadatku koji je, sudeći po reakcijama, zbunio sve korisnike ove mreže i roditelje koji su u komentarima nizali odgovore šta bi bila moguća rešenja.

- Stric i sinovac, otac i sin, sinovci, dva sina i dva oca - glasila su samo neka od mogućih rešenja roditelja, ali niko od njih nije bio sto posto siguran u to.

Neki komentari su bili i duhoviti.

- Kada bi se uradio test DNK videlo bi se da njih dvojica nisu ništa. Dalje od mame i tate me bukvalno ne zanima - glasio je jedan od komentara, dok u drugom stoji:

- U krvnom srodstvu? Zavezaše mi mozak u čvor, bilo mnogo jednostavnija pitanja u moje vreme. Da sam ovo znao, ja bih danas bio doktor nauka.

Ipak, neki su smatrali i da za ovaj zadatak ne postoji jedno rešenje.

- Nema jednoznačno rešenje, otac/sin i stric/bratanac ispunjavaju kriterijum zadatka - glasi jedan od odgovora dok je druga korisnica napisala.

- Izgubila sam se kod ovoga otac ovog čoveka je sin moga oca. Mora se nacrtati ipak ima brata za kojeg nije znao iz vanbračne veze oca - glasili su neki od komentara.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading