OVOGA SE NIKADA NE BISTE SETILI Pre izlaska iz kuće ili tokom noći isključite ovaj mali uređaj i račun za struju će vam biti manji

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće znatno više struje.

struja
pixabay

 

Domaći portali objavili su tvrdnju da ruteri troše jednaku količinu struje kao i frižideri pozivaju se na, kako je navedeno "Saveznu agenciju za zaštitu okoline (Umwelt Bundesamt) Nemačke", međutim reč je o dezinformaciji. Naravno da ruter ne može da potroši kao frižider.

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, verovatno vam na umu nije skromni ruter za spajanje na internet.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće znatno više struje.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu.

Nemačka savezna agencija za zaštitu olkoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija.

Ako je to slučaj, savet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi.

Ruter za internet ne troši struje više nego frižider ili drugi uređaji, ali opet bi bilo poželjno da ga isključujete kada ga ne koristite.

Manastir Ostrog

Dogodilo se u manastiru Ostrog: Čuda svetog Vasilija!

Zanimljivosti

13:00

4 maj, 2024

Mnogi poklonici koji nisu u mogućnosti da dovedu svoje bolesnike ćivotu Svetitelja, donose njihovu odeću i ostavljaju je pod ćivot Svetitelja, da tu prenoći bar jednu noć. Pored odeće, donose i hranu, najčešće šećer, i postupaju na isti način

Komentari(0)

Loading