Neverovatna sudbina prasenceta Srećka: Vozili ga na sudnju lokaciju ali je ispao iz prikolice, udomili ga Vukovići koji su od njega napravili vepra za ponos

Ima preko 500 kilograma i 2500 potomaka

Neverovatna sudbina prasenceta Srećka: Vozili ga na sudnju lokaciju ali je ispao iz prikolice, udomili ga Vukovići koji su od njega napravili vepra za ponos
Rina

Jedan sasvim običan dan nije nagoveštavao da će porodica Vuković iz čačanskog sela Srezojevci dobiti neobičnu prinovu u svom domaćinstvu. Veprić Srećko ispao je iz prikolice koja ga je najverovatnije vozila na sudnju lokaciju i završio je u šahti na putu. Njega su pronašla deca koja su tada prolazila, odlučili su da ga odnesu na sigurno, nahrane, ali i sakriju od roditelja.

- Moja ćerka je išla na časove jahanja u konjički klub, sasvim slučajno čuli su da skiči prase u blizini. Kada su prišli malo bliže prizor ih je ostavio u šoku. To je bila jedna šahta koja nije imala poklopac, a u njoj se nalazilo prasence od 15-ak kilograma koje je bilo izgubljeno. Pretpostavili smo da je nekome ispalo kada ga je vozio na čačanski pijac. Oni su to malo prase odneli na imanje gde su se nalazile i druge životinje patke, ćurke, kokoške, ali su ga i sakrili, priča za RINU Željko Vuković iz Srezojevaca.

Neverovatna sudbina prasenceta Srećka: Vozili ga na sudnju lokaciju ali je ispao iz prikolice, udomili ga Vukovići koji su od njega napravili vepra za ponos Rina
 

Nakon sedam dana kćerka mu je otkrila tajnu da u domaćinstvu imaju i novo prasence. Zbog svih okolnosti koje su ga snašle dali su mu simbolično ime Srećko, ali i odlučili da neće završiti na ovalu u nekoj od čačanskih pečenjara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Rekla mi je da su ona i njeni drugari pronašli prase i da se nalazi na skrivenom mestu. Sve vreme su ga hranili i ništa mu nije nedostajalo. Kad sam video koliko im je stalo, niko nije ni pomišljao da Srećku presudi. Vlasnicima sam dao zamensko prase, a njega sam uzeo za priplod što se pokazalo kao pun pogodak, kaže Željko.

Izgubljeno prase vrlo brzo je na imanju Vukovića postalo pravi vepar zavodnik, a njemu na noge dolaze krmače iz svih obližnjih sela. Ipak, kad su ga domaćini stavili na vagu usledio je pravi šok.

- On je za samo dve ipo godine dostigao težinu od preko 400 kilograma, i dao dosta potomaka. Međutim, kada je nedavno stao na stočnu vagu, nismo verovali šta vidimo. Srećko ne samo da je premašio i godine života, već i kilazu. Na poslednjem merenju imao je 525 kilograma što je čudo neviđeno. Naš Srele se dokazao i u oboru, gde je preko 100 krmača otišlo zadovoljno i donelo na svet preko 2500 mladih prasića, rekao je Željko.

Srećkov primer na najbolji način dokazuje da nema smrti bez sudnjega dana, pa čak iako ste prase.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading