BUDITE SPREMNI ZA RESTRIKCIJE: "Čuvam meso u tegli bez frižidera i struje do godinu dana"
Korisnica Jutjuba otkrila je neverovatan način na koji čuva meso, bez frižidera i zamrzivača.

Jedna korisnica Jutjuba objavila je na koji način čuva meso, bez struje i fižidera i otkrila recept za meso u tegli. Korisnica tvrdi da meso na ovaj način čuva čak godinu dana.
Meso koje možete očuvati je: svinjski vrat, svinjska plećka, svinjski but, svinjski stomak.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ako uradite ovu jednu stvar, račun za struju će vam se prepoloviti: Lako je, a Srbi za to nemaju pojma
Trikovi za smanjenje troškova energije

Račun će vam biti duplo manji: Uštedećete struju samo ako ovo uradite sa frižiderom, trik zlata vredan
Ovo su indikativne potrošnje
Možda vas zanima:

Ako uradite ovu jednu stvar, račun za struju će vam se prepoloviti: Lako je, a Srbi za to nemaju pojma
Trikovi za smanjenje troškova energije

Račun će vam biti duplo manji: Uštedećete struju samo ako ovo uradite sa frižiderom, trik zlata vredan
Ovo su indikativne potrošnje
Možda vas zanima:

Ako uradite ovu jednu stvar, račun za struju će vam se prepoloviti: Lako je, a Srbi za to nemaju pojma
Trikovi za smanjenje troškova energije

Račun će vam biti duplo manji: Uštedećete struju samo ako ovo uradite sa frižiderom, trik zlata vredan
Ovo su indikativne potrošnje
meso
voda
1l vode
150 g soli
biber u zrnu
tegle
čena belog luka
Priprema:
Iseći meso na manje komade, a zatim pripremiti mrinadu. U veću šerpu sipati vodu, dodati so i staviti na šporet da voda proključa. Zatim u tegle staviti zrna bibera, pa poređati meso u tegle pa staviti beli luk.
Kada je voda proključala sipati je u tegle sa mesom, pa ih zatvoriti poklopcem.Uzeti veću šerpu, staviti unutra veliku krpu pa poređati tegle u nju. Zatim naliti voduu šerpu sa teglama, pa je poklopiti i staviti na šporet da ključa oko 3 sata. Nakon 3 sata kuvanja, izvaditi tegle iz šerpe i ostaviti ih da se ohlade, pa čuvati na hladnijem i tamnijem mestu, sve do upotrebe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Milovan je bio Titova desna ruka, svuda sa njim putovao i jela mu pripremao: A onda ispričao kako je prošao kad je video ono što ne treba
Priča o Milovanu Mići Stojanoviću, život pod nadzorom, putovanja sa svetskim liderima, tajne dvora i kulinarske anegdote koje je zabeležio u knjizi

Evo kako je zaista umro Boško Buha: Nije hteo da ostavi čuvenu doktorku koju su trudnu držali u kavezu, u 17-oj jezivo skončao
27. septembra pre 82 godine poginuo je Boško Buha – dečak, partizan, borac protiv fašizma.

Vile sa Radana: Da li još uvek čuvaju blago i igraju vilinska kola?
Na jugu Srbije, između Lebana i Bojnika, Kuršumlije i Prokuplja, prostire se planina Radan – krajolik ispresecan gustim šumama, bistrim izvorima i tihim selima. Ali Radan nije poznat samo po prirodnim lepotama i čuvenoj Đavoljoj varoši, ovo je i planina obavijena legendama, naročito o vilama, koje narod i danas pominje s poštovanjem.

Kako nastaje dobra rakija – Od šljive do kazana, od kazana do čašice
U Srbiji se od davnina kaže da je rakija više od pića – ona je deo doma, običaja i tradicije. Od šljive u Šumadiji, kajsije u Vojvodini, pa sve do dunje i viljamovke u južnim krajevima, pečenje rakije predstavlja poseban događaj u životu porodice i sela. Nije se radilo samo o pripremi zimnice, već o ritualu u kojem se okupljala rodbina, komšije i prijatelji, dok je miris voća i dima iz kazana obavijao avlije.

"Gde sam ja ovo došla?!" Laja se udala za Srbina, pa se šokirala našim običajima! Jedan detalj joj posebno bode oči
Špankinja Laja Blaskez sa suprugom živi u Smederevskoj Palanci, odlično vlada srpskim jezikom i nedavno se udala u Hramu Svetog Save.
Komentari(0)