VELIKA TAJNA FILMA "MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO" Dugo se ćutalo o ovome, a onda je glumac otkrio pravu istinu

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Glavna uloga nije prvobitno planirana za Miloša Bikovića.

VELIKA TAJNA FILMA "MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO" Dugo se ćutalo o ovome, a onda je glumac otkrio pravu istinu
Printscreen/Youtube

Više od deset godina prošlo je od premijere filma "Montevideo, bog te video", a malo ljudi zna da je za glavnu ulogu Aleksandra Tirnanića prvobitno bio izabran Marko Janketić. Dragan Bjelogrlić, nakon što je Marko vratio ulogu, dao je šansu Milošu Bikoviću, koji je iskoristio svojih pet minuta.

Marko tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi "Prljave ruke" ,reditelja Nikite Milivojevića, u Ateljeu 212. Mladi glumac tada imao je veoma jak razlog da bude deo ove podele. Ulogu Igoa je nekada igrao njegov otac Miša Janketić. 

 Mladi Marko Janketić ne krije da je propustio šansu, a ni Miloš Biković da nije njemu bila namenjena uloga Aleksandar Tirnanić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 ― Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu ― rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu. Miloš nije bio podoban da igra napadača jer je najgori fudbaler među glumcima.

VELIKA TAJNA FILMA Printscreen/Instagram
 

 

 ― Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal". Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da "ovaj dečko vlada fudbalom". Tako sam i koncipirao svoj lik ― zaključio je glumac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

čuvarkuća

ČUVARKUĆA Neuništiva biljka sa obiljem lekovitih svojstava

Zanimljivosti

18:00

21 maj, 2024

Čuvarkuća (lat. Sempervivum) dobila je svoje ime iz latinskog jezika. Sempervivum potiče od latinske reči koja znači “zauvek živ”. Ova biljka je poznata po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da preživi u teškim uslovima, uključujući hladnoću i sušu. Njeno ime sugeriše da je “uvek živa” i da može opstati bez obzira na okolnosti. Takođe, naziv čuvarkuća može se povezati s njenom tradicionalnom ulogom kao amajlije koja štiti domaćinstvo i donosi sreću.

Komentari(0)

Loading