Antonio napustio južnu Italiju, zbog Dušice se preselio u Šumadiju pa krstio i dobio ime Stefan: Nesvakidašnja ljubavna priča dvoje mladih - sada se zajedno bave seoskim turizmom
Da ljubav zaista nema granice na svom ličnom primeru pokazao je mladi Italijan Antonio, koji je zbog jedne Dušice promenio život, zemlju, pa čak i veru. Prešao je u pravoslavlje, krstio se i čak dobio i kršteno ime Sefan. Menjao je južnu Italiju za živopisnu Šumadiju.
- Ne znam ni da to opišem rečima, ali Srbiju zaista doživljava kao svoj dom. Ljubav prema Dušici i njenoj zemlji uticali su da donesem odluku i promenim svoj život iz korena. Naravno, jako volim i srpsku kuhinju. To je prava rapsodija ukusa. Ovde mi je fantastično. Što se tiče hrane volim pljeskavice, ćevape, domaću pogačicu, gibanicu, ajvar, kajmak, iskreno i uz osmeh za RINU kaže Antonio.
Dušica i on sa puno ljubavi, truda i rada u srcu Šumadije, u pitomom selu Klatičevo nadomak Gornjeg Milanovca, pronašli su svoj mir, ali i novu životnu misiju. Spoj prirode, tradicije i topline pretvorili su u autentično etno domaćinstvo koje nudi više od običnog smeštaja, boravak u ritmu sela, u tišini prirode i uz zvuke domaće gostoljubivosti.
- Seoskim turizmom se bavimo već tri godine. Inače, ja sam završila turizam u Novom Sadu i srednju turističku školu u Vrnjačkoj Banji. Oduvek mi je bila želja da se bavim turizmom i otvorim nešto svoje, kaže Dušica Trajković, vlasnica ovog domaćinstva.
Možda vas zanima:
Apartman 30 evra, a čitava kuća za 60: Planina u srcu Šumadije je prava oaza mira za svačiji džep
Osim što je prava prirodna oaza, koja odiše mirom i lepotom, planina Kosmaj je takođe i prava riznica kad je u pittanju kulturno-istorijsko nasleđe
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
Apartman 30 evra, a čitava kuća za 60: Planina u srcu Šumadije je prava oaza mira za svačiji džep
Osim što je prava prirodna oaza, koja odiše mirom i lepotom, planina Kosmaj je takođe i prava riznica kad je u pittanju kulturno-istorijsko nasleđe
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
Apartman 30 evra, a čitava kuća za 60: Planina u srcu Šumadije je prava oaza mira za svačiji džep
Osim što je prava prirodna oaza, koja odiše mirom i lepotom, planina Kosmaj je takođe i prava riznica kad je u pittanju kulturno-istorijsko nasleđe
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
Apartman 30 evra, a čitava kuća za 60: Planina u srcu Šumadije je prava oaza mira za svačiji džep
Osim što je prava prirodna oaza, koja odiše mirom i lepotom, planina Kosmaj je takođe i prava riznica kad je u pittanju kulturno-istorijsko nasleđe
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Možda vas zanima:
Apartman 30 evra, a čitava kuća za 60: Planina u srcu Šumadije je prava oaza mira za svačiji džep
Osim što je prava prirodna oaza, koja odiše mirom i lepotom, planina Kosmaj je takođe i prava riznica kad je u pittanju kulturno-istorijsko nasleđe
TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".
Dodaje da posao nije lak, ali počinje da donosi prve, ozbiljne rezultate.
- Evo, nakon tri godine mogu da kažem da se svake godine povećava broj turista. Posebno nam je drago što nam se vraćaju gosti koji su već boravili ovde. Najviše nas posećuju oni koji traže mir, tišinu i beg od gradske vreve, ističe Dušica.
Dušica ne krije zahvalnost zbog podrške koju dobijaju od opštine Gornji Milanovac i države, te ističe da je to mladima dodatni podstrek da se vrate na selo i stvaraju nešto svoje.
- Mladima koji žele da se vrate na selo i bave ovim poslom, preporučila bih to od srca. Ako se posao radi iz ljubavi, onda ništa nije teško. Moje radno vreme traje oko pet, šest sati, i sve se stigne kad se radi sa voljom, poručuje.
Ovo domaćinstvo pokazuje da tamo gde ima ljubavi i vere u ideju cveta i turizam. Klatičevo je njihova oaza, a za mnoge otkrovenje mira i beg od gradske vreve i stresne svakodnevnice.
Ovu čestu GREŠKU ljudi prave kada donose ŠTENE u kuću, a može izazvati veliku UZNEMIRENOST
Dovođenje šteneta u kuću može biti uzbudljivo vreme za porodicu, ali postoji jedna česta greška koju mnogi ljudi prave.
Tito bez Milke nije leteo, bila je njegova lična stjuardesa, ali i žena koja je čuvala tajne: "Stajala sam iznad Jovanke kad su je isekli nožem u avionu"
Jovanka Broz, prva dama SFRJ, provela je decenije u relativnom siromaštvu, a stjuardesa Milka Jakulić otkriva dirljive trenutke iz njenog života.
Bubašvabe beže kao lude od ovoga: Samo ga stavite u kuhinju i ima da beže odmah
Bubašvabe – kako da konačno izađete na kraj sa ovom dosadnom napasti.
Jedan uređaj u kući svi bacamo, a on sadrži u sebi ČISTO ZLATO: Parice mogu da vam kaplju, ako znate za ovu stvar
Uprkos tome, čak 80% elektronskih otpada nikada ne stigne do strukturisanog reciklažnog sistema
Jedan zaboravljeni napitak čisti creva kao rukom i vraća energiju: Pijte ga svaki dan, bolji je i od probiotika
Napitak koji je (pre)dugo bio zanemaren
Komentari(0)