JOŠ NIJE KASNO DA IH IZBACITE Pet jela koja bi prema verovanju trebalo izbegavati na novogodišnjoj trpezi

Otkrivamo, koja je to hrana koja u noći između 31. decembra i 1. januara ne bi trebalo da bude na jelovniku

Srpska jela
Shutterstock

Na novogodišnjoj trpezi obično se nalazi mnogo različitih specijaliteta, i slanih i slatkih, ali neka jela je ipak bolje da preskočite kako bi vas u novoj godini pratila sreća.

Otkrivamo, koja je to hrana koja u noći između 31. decembra i 1. januara ne bi trebalo da bude na jelovniku.

Piletina i ćuretina

Ako ne želite da sreća odleti od vas, onda je bolje da izbegavate piletinu i ćuretinu. Ptice, kada čiste perje, gledaju unazad. To može da znači da žive u prošlosti. Ako volite meso, onda je svinjetina bolji izbor, jer svinje kopaju zemlju unapred.

Krabe, jastozi i druge vrste rakova

Za Novu godinu ne spremajte salate i hranu sa krabama i rakovima, ako ne želite da se suočite sa veoma neuspešnom 2025. godinom. Te životinje se kreću unazad ili u stranu, a ne napred. Ne treba se u potpunosti odreći morskih plodova, već ih zameniti za ribu, kao što je losos ili tuna.

Pirinač

Na stolu se ne sme naći ni hrana bele boje, jer se ona u kineskoj tradiciji smatra da ona donosi nesreću i simbolizuje smrt. Na tofu, jaja, pirinač, karfiol i beli sir bi trebalo zaboraviti na novogodišnjoj večeri. Bolje je pripremiti hranu jačih boja, kao što je zelena i žuta, koje označavaju sreću i procvat. Sreću donose i pomorandže, pa se one mogu servirati posle glavnog obroka.

Krabe i školjke

Škampi, bakalar, školjke, ribe kao što su halibut i smuđ se na trpezi smatraju predznakom nesreće, jer hranu uzimaju sa dna okeana. Ako u 2025. godini ne želite da živite u iščekivanju loših stvari, onda ne pripremajte jela sa ovim proizvodima.

(NajŽena)

Komentari(0)

Loading