AMERIČKI ZET "Srbija zapravo ima svoj 'američki san', kojim se Amerika toliko ponosi"

Aleks je Amerikanac koji već godinu dana živi sa suprugom Srpkinjomu Beogradu, sa njihovo troje dece i tazbinom. U braku je skoro 5 godina, iskusio je noćni život u Njujorku i Los Anđelesu, a onda odlučio da se preseli kod porodice svoje supruge, u beorgadskom naselju. Za Ameriku ga još veže posao, koji obavlja od kuće u Beogradu.

američki zet
Printscreen/Youtube/Attic Life

Biti američki zet za Aleksa predstavlja neverovatnu stvar

"Uvek su (tast i tašta) na mojoj strani. Možda zbog toga što ne pričam toliko srpski, a moja tašta ne priča engleski, ali nikada se nismo posvađali. Ne znam da li je zbog toga što im se sviđam ili zbog toga što ne možemo baš da komuniciramo, ali mnogo je volim. Oba moja brata imaju priče o teškim odnosima sa tazbinom, ja ih nemam. Ništa drugo nisam osetio osim ljubavi i podrške, veoma sam zahvalan zbog toga", započeo je ovaj Amerikanac. u nečemu, znaš da uvek imaš gde da se vratiš. Čak i ako sve propadne možeš da se vratiš na početnu tačku, mladi u Srbiji imaju tu sigurnost. Kao da Srbija zapravo ima svoj 'američki san', kojim se Amerika toliko ponosi", rekao je on.

Razlike između američkog i srpskog načina života

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Aleks, kao i mnogi drugi, kao glavnu razliku navodi životni tempo.

 

 

"U Americi si uslovljen da budeš produktivan i da radiš. U ranim godinama se osamostaljuješ i onda moraš tako da živiš, da bi platio račune, kiriju... Ovde je manje toga i to cenim jer mogu da usporim. Budim se svakog dana i mogu da dišem, na svojoj sam terasi, pijem kafu."

Ipak, kako kaže, u Srbiji je teže naći produktivne ljude.

"Renovirali smo dvorište, renovirali smo stan. Jako je teško naći pouzdane ljude koji će doći i uraditi posao. To me je baš namučilo", rekao je iskreno Aleks za Youtube kanal "Attic Life".

O životu u zajednici

"Mi (Amerikanci) volim da imamo privatnost, ovde toga nema. Bilo kad, ženini rođaci se samo pojave i nikad se ne najave kad dolaze. To je lepo, ali istovremeno kad dolaziš iz kulture gde nisi naviknut na to... Imao sam diskusije sa suprugom o tome. Rekao sam: 'Nije da ne volim tvoju rodbinu, svi su divni, toliko toga čine za moju decu, ali jedina osoba u ovom svetu sa kojom želim da živim si ti'", objasnio je Aleks.

Ipak, kaže da život u zajednici ima i svoje prednosti.

"Imaš svoju kuću, troškovi života su manji. U Srbiji ako ne uspeš u nečemu, znaš da uvek imaš gde da se vratiš. Čak i ako sve propadne možeš da se vratiš na početnu tačku, mladi u Srbiji imaju tu sigurnost. Kao da Srbija zapravo ima svoj 'američki san', kojim se Amerika toliko ponosi", rekao je on.

Srpski zet kaže da ne shvata kafane i da mu jako nedostaju barovi.

"Postoji nešto lepo kad odeš u bar, pa sedneš za šankom, tu su velike stolice, šanker, ljudi dolaze, sa nekim možeš da se upustiš u konverzaciju, ali i ne moraš. To mi zaista nedostaje. Takva vrsta socijalizacije. To se ne viđa ovde. Ako ideš u kafanu, ti sediš za stolom, piješ pivo, jednostavno nije isto. Ne kažem da ne barovi ovde ne postoje, ali u predgrađu i ne baš", rekao je on na kraju.

(Mondo/Attic Life)

 

 

 

Komentari(0)

Loading