Savršen izlet tokom predstojećih praznika: Ne treba vam više od 2.000 dinara

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Ukoliko ne znate kako da provedete slobodne dane tokom predstojećih praznika, a ne želite da potrošite previše novca, za vas imamo jedan savršen, nesvakidašnji predlog.

Savršen izlet tokom predstojećih praznika: Ne treba vam više od 2.000 dinara
Shutterstock/kralj Decebal, skulptura u NP Đerdap

Nedavno je zvanično otvorena nautička sezona u Beogradu, a krstarenje Dunavom tokom prijatnih prolećnih dana pružiće vam doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Dunav je već decenijama važan vodeni put, a na njegovim obalama nalazi se čak deset zemalja Evrope. Njegov tok predstavlja područje jedinstvene flore i faune, kao i brojnih istorijskih lokaliteta.

Dok plovite nizvodno ili uzvodno, posmatraćete Beograd na poseban način, a slikoviti pejzaži grada neprestano će se smenjivati. Riblji, rečni, specijaliteti i muzika upotpuniće doživljaj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pogled na grad sa reke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postoji nekoliko različitih opcija za krstarenje Dunavom.

Prva jeste da krstarite samo Beogradom. Tako možete da vidite grad sa reke, od Kalemegdana preko Velikog ratnog ostrva, Kalemegdana, Beton hale, pa sve do ušća Save u Dunav, Zemuna i Muzeja savremene umetnosti.

Možete da uživate u zalasku Sunca koji ima posebnu čar kada se posmatra sa reke, a u ponudi se mogu pronaći i krstarenja sa ručkom ili večerom.

Brodom do Kladova

Krstarenje Dunavom može da traje i nekoliko dana, a u tom slučaju ćete stići sve do Kladova. Videćete srednjovekovnu Ramsku tvrđavu u delu gde je Dunav najširi, Smederevsku tvrđavu, Golubac, područje Nacionalnog parka Đerdap i brojne druge lokalitete.

Cene krstarenja

Cene krstarenja Dunavom u Beogradu iznose oko 2.000 dinara, a vožnja traje oko dva sata.

Krstarenje do Kladova je skuplja opcija, a košta oko 250 evra za tri noćenja za jednu osobu.

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Dvokrevetna soba u ovoj banji košta 1.500 dinara! Nalazi se na samo tri sata od Beograda i prava je oaza mira

Turizam

11:00

13 jul, 2024

Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svim uzrastima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje ne prelaze 2.000 dinara, radi se o Pribojskoj Banji.

roška banja

Srpska lekovita banja sakrivena usred šume: U Rošku banju kod Požege dolazili u kolicima, mineralni izvori i sada teku (FOTO)

Turizam

15:00

12 jul, 2024

Na samo 14 kilometara od centra opštine Požega u selu Roge, nalaze se izvori mineralne vode uz pomoć kojih su se ljudi lečili još od turskog doba. Njena svojstva dobro su poznata svima onima koji su upravo ovde pronašli svoj spas, a bilo ih je na stotine. Ipak, i pored toga, ovo banjsko lečilište danas je zaraslo u korov a voda koji leči nalazi se u dva imrovizovana bazena do kojih nema čak ni jasnih putokaza.

banje srbije

Voda iz ove banje proglašena je za najkvalitetniju u celoj Jugoslaviji! Cene smeštaja od 2.000 dinara: Na ovom prostoru nekada je bila prestonica cara Justinijana

Turizam

16:00

10 jul, 2024

Cela Srbija bogata je prirodnim lepota i brojnim lečilištima u koja naši građani redovno odlaze. Banje postaju sve interesantnije za domaće i strane turiste, ali postoje i one banje na koje smo svi zaboravili. Jedna od njih je Tularska banja, koja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading