Savršen izlet tokom predstojećih praznika: Ne treba vam više od 2.000 dinara

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Ukoliko ne znate kako da provedete slobodne dane tokom predstojećih praznika, a ne želite da potrošite previše novca, za vas imamo jedan savršen, nesvakidašnji predlog.

Savršen izlet tokom predstojećih praznika: Ne treba vam više od 2.000 dinara
Shutterstock/kralj Decebal, skulptura u NP Đerdap

Nedavno je zvanično otvorena nautička sezona u Beogradu, a krstarenje Dunavom tokom prijatnih prolećnih dana pružiće vam doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Dunav je već decenijama važan vodeni put, a na njegovim obalama nalazi se čak deset zemalja Evrope. Njegov tok predstavlja područje jedinstvene flore i faune, kao i brojnih istorijskih lokaliteta.

Dok plovite nizvodno ili uzvodno, posmatraćete Beograd na poseban način, a slikoviti pejzaži grada neprestano će se smenjivati. Riblji, rečni, specijaliteti i muzika upotpuniće doživljaj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pogled na grad sa reke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postoji nekoliko različitih opcija za krstarenje Dunavom.

Prva jeste da krstarite samo Beogradom. Tako možete da vidite grad sa reke, od Kalemegdana preko Velikog ratnog ostrva, Kalemegdana, Beton hale, pa sve do ušća Save u Dunav, Zemuna i Muzeja savremene umetnosti.

Možete da uživate u zalasku Sunca koji ima posebnu čar kada se posmatra sa reke, a u ponudi se mogu pronaći i krstarenja sa ručkom ili večerom.

Brodom do Kladova

Krstarenje Dunavom može da traje i nekoliko dana, a u tom slučaju ćete stići sve do Kladova. Videćete srednjovekovnu Ramsku tvrđavu u delu gde je Dunav najširi, Smederevsku tvrđavu, Golubac, područje Nacionalnog parka Đerdap i brojne druge lokalitete.

Cene krstarenja

Cene krstarenja Dunavom u Beogradu iznose oko 2.000 dinara, a vožnja traje oko dva sata.

Krstarenje do Kladova je skuplja opcija, a košta oko 250 evra za tri noćenja za jednu osobu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading