Korak bliže do Crnogorskog primorja: Završena rekonstrukcija ključne deonice koja magistralu povezuje sa auto-putem, nema više čekanja u dugim kolonama

14:00

Turizam 0

Nakon dugog čekanja da se završe radovi konačno je i zvanično u saobraćaj puštena rekonstruisana deonica Mateševo - Kolašin, koja predstavlja saobraćajnicu od velike važnosti pošto povezuje glavni magistralni put koji iz Srbije vodi ka primorju, sa auto-putem Princeza Ksenija. Deonica Mateševo - Kolašin dugačka je osam kilometara, a proteže se od mosta Vlado do mosta Drcka. Za njegovu preko potrebnu rekonstrukciju izdvojeno je preko šest miliona evra.

autoput
rina

- Rekonstrukcija ove deonice bila je izuzetno zahtevna, ali njenim puštanjem u saobraćaj imaće veliku korist ne samo turisti kojima će biti olakšan put do primorja, već i lokalno stanovništvo. Kolašin je na ovaj način na četrdesetak minuta od Podgorice i put će biti značajan za razvoj ovog kraja, rekao je premijer Milojko Spajić.

On je dodao da velike investicije u putnu infrastrukturu na severu Crne Gore tek slede, a da su neki od tendera i idejna rešenja već pokrenuti. Idejni projekat za put Andrijevica - Berane - Boljare već je raspisan i očekuje se da za tendersku proceduru sve bude završeno i spremno za 2025. Za ostatak putne mreže tenderi za idejna rješenja biće pokrenuta do ljeta.

autoput rina
 

Za put Andrijevica - Mateševo, ulazi se u tendersku proceduru, odnosno krajem marta, kako je naveo Spajić, biće raspisan međunarodni tender.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Taj auto-put dugačak je samo 21 kilometar, ali takođe je od velike važnosti. Prolazi kroz Bjelasicu i Komove, otvara čitav severoistočni deo Crne Gore koji je najsiromašniji i koji je bio potpuno zapostavljen tokom poslednjih nekoliko decenija. Podsetiću vas da severozapad ima i Elektroprivredu, ima Termoelektranu, ima hidroelektrane. Severoistok nema ništa. Potrebna je jedna inicijativa kao što je ova, izgradnje Kolašina, odnosno Mateševa, Andrijevice i to što pre, naglasio je Spajić.

arilje

FANTASTIČAN PRIZOR Stotine planinara krenulo u akciju od Dobrača do Brekova, u prirodnim lepotama Srbije uživaju i stari i mladi!

Turizam

16:00

21 maj, 2024

Arilje - Da Srbija i te kako može biti pravi raj za planinare, a da su zanimljive rute skrivene u svakom delu naše zemlje na najbolji način pokazala je velika planinarska akcija održana na ruti između dva ariljska sela Dobrače i Brekovo. Predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić rekao je da iako ova akcija nije u planu Planinarskog saveza Srbije, kao da jeste, jer su se okupili predstvanici brojnih društava i iz Srbije i iz okoline.

Zlatar

BIČE PREDIVNO Ova srpska planina će dobiti čak pet botaničkih bašta, posetioci će uživati u novim sadržajima!

Turizam

20:00

20 maj, 2024

Nova Varoš – Ove sedmice na planini Zlatar započete su aktivnosti na uspostavljanju pet botaničkih bašta lekovitog bilja u okviru projekta „Zajedničke akcije za razvoj ruralnog turizma”. U saradnji sa poznatim narodnim travarom Momčilom Antonijevićem određene su lokacije najpodesnije za uspostavljanje mini botaničkih bašta, a cilj ovog projekta jeste da se posetiocima ove planine približi svet lekovitog bilja koji na njoj raste.

Komentari(0)

Loading