Korak bliže do Crnogorskog primorja: Završena rekonstrukcija ključne deonice koja magistralu povezuje sa auto-putem, nema više čekanja u dugim kolonama

14:00

Turizam 0

Nakon dugog čekanja da se završe radovi konačno je i zvanično u saobraćaj puštena rekonstruisana deonica Mateševo - Kolašin, koja predstavlja saobraćajnicu od velike važnosti pošto povezuje glavni magistralni put koji iz Srbije vodi ka primorju, sa auto-putem Princeza Ksenija. Deonica Mateševo - Kolašin dugačka je osam kilometara, a proteže se od mosta Vlado do mosta Drcka. Za njegovu preko potrebnu rekonstrukciju izdvojeno je preko šest miliona evra.

autoput
rina

- Rekonstrukcija ove deonice bila je izuzetno zahtevna, ali njenim puštanjem u saobraćaj imaće veliku korist ne samo turisti kojima će biti olakšan put do primorja, već i lokalno stanovništvo. Kolašin je na ovaj način na četrdesetak minuta od Podgorice i put će biti značajan za razvoj ovog kraja, rekao je premijer Milojko Spajić.

On je dodao da velike investicije u putnu infrastrukturu na severu Crne Gore tek slede, a da su neki od tendera i idejna rešenja već pokrenuti. Idejni projekat za put Andrijevica - Berane - Boljare već je raspisan i očekuje se da za tendersku proceduru sve bude završeno i spremno za 2025. Za ostatak putne mreže tenderi za idejna rješenja biće pokrenuta do ljeta.

autoput rina
 

Za put Andrijevica - Mateševo, ulazi se u tendersku proceduru, odnosno krajem marta, kako je naveo Spajić, biće raspisan međunarodni tender.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Taj auto-put dugačak je samo 21 kilometar, ali takođe je od velike važnosti. Prolazi kroz Bjelasicu i Komove, otvara čitav severoistočni deo Crne Gore koji je najsiromašniji i koji je bio potpuno zapostavljen tokom poslednjih nekoliko decenija. Podsetiću vas da severozapad ima i Elektroprivredu, ima Termoelektranu, ima hidroelektrane. Severoistok nema ništa. Potrebna je jedna inicijativa kao što je ova, izgradnje Kolašina, odnosno Mateševa, Andrijevice i to što pre, naglasio je Spajić.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading