PRIJAVLJIVANJE ZA VAUČERE Stiže dodatni novac za putovanja

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Prijavljivanje za vaučere od 10.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji počelo je juče ujutru, a nakon samo dva sata bilo je podeljeno svih 100.000 vaučera.

tornik
rina

Oni koji su se prijavili i stigli na red moći će da računaju na subvencije od 10.000 dinara kada odu na odmor u našoj zemlji.

"Na iznenađenje svih, informacije koje su stizale već u prvom satu pokazivale su da je već tada podeljeno oko 60.000 vaučera. Očekivali smo da će se vaučeri brzo podeliti, ali nismo očekivali da će nestati za dva sata", rekao je za TV Prva direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Građani su dugo čekali u redu, a mnogi su ostali bez prilike za subvencionisani odmor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Direktor Pošte istakao je i da su ljudi najzainteresovaniji za Sokobanju, Zlatibor je na drugom mestu, a potom slede Vrnjačka banja i Kopaonik.

"S obzirom da je 50 odsto vaučera otišlo u ruke penzionera, onda je možda i bilo očekivano da je Sokobanja na prvom mestu", ističe Đorđević.

Međutim, zbog rekordnog interesovanja, odmah po podeli svih vaučera, pričalo se i o novim vaučerima za odmor u Srbiji.

Tokom protekle nedelje građani su rezervisali daleko veći broj termina za odmor od predviđenih 100.000, zbog čega su se ugostitelji našli pred neočekivanim problemom.

Naime, ugostitelji će biti primorani da pozovu sve goste koji su rezervisali smeštaj, kako bi ih pitali da li su uspeli da predaju formulare za vaučer, kako ne bi rizikovali da gosti otkazuju rezervacije u poslednjem momentu.

Zoran Đorđević govorio je zato i o tome hoće li biti još vaučera i kakva je situacija sa kapacitetima.

"Verujem da će biti još vaučera. Poučeni prethodnim iskustvima, kada je bilo nedovoljno kapaciteta, ovog puta su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo turizma obezbedili dovoljan broj ponuda, više od 4.400 objekata", objasnio je Đorđević.

I ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u subotu biti prezentacija velikih planova Srbije, među kojima su i novi vaučeri za putovanja.

"Da ne pokvarim ono što je plan za subotu, biće predstavljanje programa koji je vezan za 2027, sastavni deo i životni sandard građana Srbije, sa svim predlozima koje ćemo da srpovedemo. Među njima su i vaučeri. Ne bih danas detalje, u subotu će o tome biti obavešteni svi građani. Ne samo o toj pomoći, već i svim ostalima", pojasnio je Mali.

Podsećamo, vaučeri za subvencionisani odmor mogu da se koriste isključivo u Srbiji i to u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

 

@lepotesrbijee Top tri banje u Srbiji gde će vam biti toplo iako pada sneg: Ovo su zimski dragulji naše zemlje #lepotesrbije #banje #banjavrdnik #banjazdrelo #banjakanjiza #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije

 

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading