Predstavljeno kako ćeZlatibor izgledati u narednom periodu, biće to svetska destinacija

20:00

Turizam 0

Revolucija razvoja turizma na Zlatiboru

zlatibor
rina

 Planina Zlatibior godinama unazad jedna je od najposećenijih plnina kako u Srbiji, tako i u regionu. Raznovrsnost sadržaja ono što je provlači goste iz svoh delova sveta, ali uprkos velikim uspesima kad je u pitanju turistička privreda za vredne neimare nema odmora ni stajanja. Ide se korak napred i predstavljen je novi plan razvoja Zlatibora.

- Mi se nalazimo na raskršću puteva. Dostigli smo jedan zapažen nivo u turističkoj provredi i sada je na nama bilo da odlučimo da li ćemo na tome da ostanemo ili ćemo ići napred. Mi smo se odlučili za ovu drugu opciju, iako to iziskuje velike rizike, spremni smo na to. Novi Zlatibor biće u službi savremenog turiste. Radiće se nastavak gondole, golf tereni, lukuszni kompleks Zlatni grad, sa akcentom i na zdravstveni turizam, rekao je za RINU predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

zlatibor rina
 

Planirana infrastrukturna unapređenja predstavljaju korak napred ka stvaranju jedinstvenog i savremenog prostora koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo i dodatno obogatiti turističku ponudu našeg regiona. U saradnji sa talentovanim arhitektama, lokalnim zajednicama i stručnjacima, plan je da se stvori prostor koji će očuvati autentičnost Zlatibora, istovremeno ga unapređujući na način koji će odgovarati potrebama posetilaca iz celog sveta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Naš cilj jeste da Zlatibor bude prepoznat na svetksoj turističkoj mapi. Da razvoj turizma dopinese razvoju zajednice, ali da se sve vreme vodi računa o čuvanju žovotne sredine i ekološkoj odživosti. Naš ambiciozni cilj jeste privlačenje turista iz čitavog sveta, stvaranje novih radnih mesta kako bi se postigao napredak na dugoročnom nivou, rekla je Bojana Božanić direktorka Gold Gondole.

zlatibor rina
 

Da vovako veliki projekti imaju podršku države, potvrdio je minsitar turizma u Vladi RS, Husein Memić.

- Zlatibor je neretko na meti kritika, ali uvek kad se kritikuju ono koji dobro i uspešno rade. Svi oni kritikuju Zlatibor sigurno je da njega dolaze i uvek mu se vraćaju. Ovako veliki projekti ne mogu biti realizovani bez podršle Vlade, a mi smo tu da pružimo punu podršku za razvoj turizma u Srbiji, rekao je Memić.

Tokom prezentacije nove vizije Zlatibora predstavljano je kako će izgledati produženi krak Gold gondole ka Pribojskoj banji i šta će sve biti uređano na vrhu Tornik.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading