Nepoznato jezero na obroncima Tare: Kristalno čista voda koristi se za piće bez ikakve prerade

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Ovaj skriveni biser Srbije koji krasi planinu Taru nastaje spajanjem Karaklijskog i Baturskog Rzava.

Nepoznato jezero na obroncima Tare: Kristalno čista voda koristi se za piće bez ikakve prerade
Printscreen/Youtube/Jezero Kruščica

Površina jezera Kruščica iznosi oko 11 hektara, a voda je toliko čista da mnogi meštani ali i malobrojni turisti koriste ovu vodu za piće bez ikakve prerade.

Ovo jezero se nalazi sa zapadne strane Zaovinskog jezera, samim tim, jedan od glavnih razloga zapostavljanja jezera Kruščice je upravo zbog veličine i lepote Zaovinskog, na koje je pažnja turista uglavnom usmerena.

Kao što je svojstveno svim jezerima na Tari, tako je i ovo okruženo netaknutim šumama i bajkovitom prirodom, a poseta ovom mestu predstavlja pravi odmor za dušu i telo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Kruščica je bogata krupnim primercima klena, a ribolov se obavlja isključivo varaličarskim i mušičarskim priborom sa udicama bez povratne kuke.

 

 

Jezero Kruščica na mapi

Nalazi se severozapadno od Zaovinskog jezera.

 

 

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading