Car Dušan sa ovog veličantvenog vrha posmatrao je srpsku vojsku: Na hiljade ljudi dolazi na Divčibare da se nagleda i nadiše

10:00

Turizam 0

Planina Maljen postaje sve popularnija a među gostima najviše Beograđana

Maljen
Rina

Smešteno na 950 metara nadmorske visine na planini Maljen, Divčibare sa svim svojim prirodnim lepotama su jedna od najatraktivnijih turističkih tačaka na zapadu Srbije. Udaljeno samo oko 100 kilometara od Beograda, stoga su najčešći izbor putnika namernika koji žele da pobegnu od gradske gužve.

- Uvek biram Divčibare, jer je ovda priroda netaknuta, a pogled fantastičan. Ne postoji uzalud verovanje da je ovde dolazio car Dušan i nagledao srpsku vojsku jer mu je sve bilo kao na dlanu. Zato se najviši vrh Divčibara koji se prostire na 1104 metara nadmorske visine. Ovde čovek da dođe da se nadiše i nagleda, pa da se vrati u grad spreman za sve stresove koji ga čekaju, rekao je za RINU Branko Lukić, turista iz Čačka.

Prirodne lepote i ogroman turistički potencijal meštani ovog kraja uveliko koriste. Potražnja za smeštajnim kapaciteta iz godine u godinu sve je veća, ali mnogi žele da investiraju na planinu Maljen i same Divčibare.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Bavimo se turizmom duže od tri dcenije. Za sve ovo vreme dočekali smo i ispratili na hiljade gostiju, a mi smo srećni kad vidimo njih kako odlaze zadovoljni i uvek se vraćaju. Zbog same blizine najviše nam dolaze Beograđani, ali naravno tu ima i gostiju iz svih drugih gradova, ali i zemalja regiona, kaže meštanka Vera Kojić.

Divčibare se nalaze pod ingernecijom turostičkih organizacija iz Valjeva i Kosjerića, a menadžemnt iz obe ove javne institucije saglasan je da je neophodno uložiti dosta novčanih sredstava u razvoj putne, ali i svake druge infrastrukture.

- Planirano je dosta toga da se uradi kada je u pitanju turistička ponuda Divčibara, jer ovaj predeo zaista ima šta da ponudi i to ne samo tokom određenog godišnjeg doba, već svih 365 dana u godini. Divčibare su idealne za najmlađe, za njihove prve korake na skijama i zimske radosti, za kampove tokom leta, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Kosjerić.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading