NAJLEPŠI SPOJ TRADICIJE, ISTORIJE I PRIRODNIH LEPOTA Provedite nezaboravan odmor na selu

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Najlepši biser Istočne Srbije je najstarija kultura Evrope Lepenski vir koja je nastala pre više od 9000 godina, i to je jedan od razloga zašto turisti vole da posećuju ovaj deo Srbije

NAJLEPŠI SPOJ TRADICIJE, ISTORIJE I PRIRODNIH LEPOTA Provedite nezaboravan odmor na selu
Shutterstock

Provedite nezaboravan odmor na selu: Najlepši spoj tradicije, istorije i prirodnih lepota

Naša zemlja je bogata prirodnim lepotama poput planina, reka, jezera, banja i sela koje su idealne za plivanje, šetnju, odmor, relaksaciju i uživanju u gastronomskim specijalitetima.

Poslednjih nekoliko godina seoski turizam je postao veoma popularan ne samo kod domaćih nego i kod inostranih turista.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Domaćini koji predstavljaju seoski turizam se stalno trude da svojim gostima izađu u susret i ponude bogat sadržaj kako bi im što više ulepšali odmor.

Seoska idila ispunjena tradicionalnim ambijentom ali u modernom ruhu privlači sve one koji žele da svoj odmor provedu na jedinstven način, daleko od gradske gužve, uz cvrkut ptica i žubor vode.

Etno sela koja se nalaze širom Srbije na najlepši način čuvaju i neguju sećanje na život u prošlosti, kao i kulturu, običaje i tradiciju podneblja u kojem se nalaze.

U ponudi se nalazi veliki izbor etno sela, sve zavisi od afiniteta gostiju da li svoj odmor žele da provedu u planinskim krajevima ili ravničarskim, vojvođanskim predelima.

Za svakoga ima po nešto, i bez obzira za koji tip se opredele, nema sumnje da će odmor biti za pamćenje.

U Vojvodini preovlađuju salaši koji su prepoznatljivi po svojim gurmanskim specijalitetima, porodičnoj tradiciji, prelepim konjima, beskrajnim poljima pšenice, suncokreta i kukuruza.

Šumadija se diči prostranim imanjima i kućama izgrađenim u moravskom stilu koje su ušuškane oko šuma. Ovde se turisti goste domaćom hranom spremljenom po starinskim receptima naših baka, teletinom i svinjetinom ispod sača, sveže ubranim malinama i prepoznatljivom šljivovicom.

Planinski venci, mir, tišina i svež vazduh krase Zapadnu Srbiju u kojoj se gosti odmaraju u modernim brvnarama i prepoznatljivim vajatima. Svoj boravak upotpunjuju šetnjom kroz šume i vožnjom čamcima kroz bistre i brze reke. Ovaj kraj je poznat po svojim raznovrsnim suhomesnatim proizvodima, vrućoj pogači i najlepšem kajmaku koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Najlepši biser Istočne Srbije je najstarija kultura Evrope Lepenski vir koja je nastala pre više od 9000 godina, i to je jedan od razloga zašto turisti vole da posećuju ovaj deo Srbije.

Kućice smeštene na obali Dunava su pravi mali raj za pecaroše i ljubitelje vode. Smeštaj koji je na raspolaganju turistima nalazi se i u planinskim predelima, ali i lekovitim banjama ovog područja.

Ukusna sočna slatkovodna riba spremljena na roštilju uz domaći gradištanac pasulj je glavni specijalitet Istočne Srbije. Ono u čemu svi gosti bez obzira da li su domaći ili inostrani posebno uživaju su raznovrsni gastronomski specijaliteti, tek ubrano sveže voće i povrće i neizmerna ljubaznost domaćina.

Seoski turizam je za sve one koji tragaju za mirom, prelepim prirodnim pejzažima, raznovrsnim gastronomskim specijalitetima i jedinstvenim doživljajem.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading