IDEALNO ZA PRAZNIKE Vodopad Veliki Buk i prelepa priroda Resave, dva sata vožnje od Beograda (FOTO)

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Vodopad Veliki Buk, poznat i kao Lisine, je jedan od najvećih vodopada u Srbiji. Nalazi se na obroncima planine Beljanica u istočnoj Srbiji.

Veliki Buk
Shutterstock

Vodopad potiče od malog potoka Vrelo, desne pritoke reke Resave. Visok je 25 metara i nalazi se na više od 380 metara nadmorske visine.

Vodopad Veliki Buk je zaštićen kao izuzetan prirodni spomenik Republike Srbije. Količina vode  zavisi od vremenskih uslova i godišnjih doba, pri čemu je proleće najbolje vreme za posetu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U blizini vodopada nalaze se nekoliko seoskih restorana, a kanjon reke Resave i Resavska pećina su samo nekoliko kilometara udaljeni. Takođe, moguće je iznajmiti sobu u blizini vodopada, što pruža priliku za uživanje u prirodi i istraživanje okoline.

U blizini Vodopada Veliki Buk možete posetiti sledeće atrakcije:

Resavsku pećinu, jednu od najstarijih u Srbiji, poznatu po svojim impresivnim stalaktitima i stalagmitima. Nalazi se veoma blizu vodopada.

Krupajsko vrelo, još jedan prelep prirodni fenomen. Krupajsko vrelo je izvor reke Krupaje, sa kristalno čistom vodom koja izvire iz dubine zemlje.

Manastir Manasiju, jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, sa impresivnim zidinama i freskama.

Svaka od ovih destinacija nudi jedinstveno iskustvo i priliku da uživate u prirodnim i kulturnim lepotama Srbije, a predstojeći praznici su idealni za uživanje u nestvarnim lepotama koje nudi resavski kraj.

tvrđava Bač

PROZOR U PROŠLOST Otkrijte skrivene priče Bačke tvrđave

Turizam

10:32 >> 13:28

14 maj, 2024

Kada svaki slučajni ili namerni posetilac pređe stari zeleni most, direktno kroz kapiju “Šiljak” ulazite u istoriju. Atmosfera male ušorene ulice će vas poneti da vidite to najvelelepnije zdanje na levoj obali Dunava. Gordog srednjovekovnog diva u srcu Vojvođanske ravnice – Tvrđavu Bač.

Vranjska banja

VRANJSKA BANJA Skriveni biser juga Srbije

Turizam

16:00

11 maj, 2024

Vranjska Banja je gradsko naselje smešteno na nadmorskoj visini od 400 metara u priobalju Banjske reke, koja se uliva u Južnu Moravu sa desne strane. Ova banja ima bogatu istoriju i prirodne lepote.

Komentari(0)

Loading