Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

19:00

Aktuelno 0

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

paratriatlonac
rina

- Vidim samo dva odsto, a kada pričamo o vrednosti i značaju zdravlja, ja bih se pre svega bazirao na stanje duha, jer mislim da odatle polaze mnogi drugi problemi, a ujedno i snaga svakoga od nas kao pojedinaca da prevaziđemo i teške stvari, i da se motivišemo da sve teško pretvorimo u pozitivno i ostavrimo neke svoje ciljeve. Svako od nas ima neki problem, ali, ako je stanje duha loše, taj problem se vidi mnogo više vidi. Bez obzira što ja ne vidim ili neko ko ima telesno oštećenje, probleme sa srcem ili pak, ako se preda neće ostvariti ono što želi - rekao je Lazar Filipović, paratriatlonac za agenciju RINA.

Ovaj uspešan paratriatlonac od značajnijih medalja ima srebrnu i bronzanu na Svetskom prvenstvu, od prvog do trećeg mesta dva puta drugo na Evropskom prvenestvu i brojne uspehe na trkama svetskih serija kupova što u plivanju i biciklizmu, što u trčanju, pa i u triatlonu.

- Smatram sebe na neki način zadovoljnim i ispunjenim, jer ja ustanem ujutro trčim, posle toga idem u Kragujevac na plivanje. Smatram da je svaki moj dan na neki način pobeda, jer i kada mi se najviše spava uspem sebe da pobedim, znam da ću ono ka čemu sam se uputio i ostvariti. Često cilj motiviše da čovek istraje na tom putu - pojasnio je Lazar.

U svakom slučaju zdravlje je najveći dragulj, svaki dan je mesto za medalju. Svaka medalja ima dve strane, jednu stranu onoga što mi radimo, a drugu stranu ko smo mi. Čovek, ako teži ka tome da sebe unapredi to je najveće bogatstvo.

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading