OVDE JE SNIMLJENO "VARLJIVO LETO 68" Na sat od Beograda nalazi se najlepša plaža na Dunavu

10:27

Turizam 0

Ovo je svakako jedna od najpoznatijih plaža na Dunavu, pre svega zbog filma „Varljivo leto 68“, ali i kada dođete i vidite kakvu lepotu i kakav ugođaj nudi ova plaža, onda je definitivno i jasno zašto je ona izabrana za lokaciju za snimanje kultnog filma

OVDE JE SNIMLJENO "VARLJIVO LETO 68" Na sat od Beograda nalazi se najlepša plaža na Dunavu
Shutterstock/Reka Dunav

Na samo dvadesetak kilometara južno od Novog Sada, između padina Fruške gore i Dunava nalaze se Čortanovci, malo selo gde se nalazi čuvena plaža na kojoj su snimani kadrovi našeg kultnog filma "Varljivo leto 68“.

Plaža je smeštena u okviru nacionalnog parka "Fruška gora“, a svi je pamte po scenama na kojima su briljirali naši umetnici: Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Mija Aleksić, Slavko Štimac i Neda Arnerić. Iako čuvenog drveta na kojem je Slavko Štimac upoznavao lepote Češke iz kultnog filma više nema, ostalo je prepoznatljivo mesto i plaža koja nosi ime baš po ovom filmu.

Ove godine opština Inđija pokrenula je projekat uređenje plaža na Dunavu. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ovo je svakako jedna od najpoznatijih plaža na Dunavu, pre svega zbog filma „Varljivo leto 68“, ali i kada dođete i vidite kakvu lepotu i kakav ugođaj nudi ova plaža, onda je definitivno i jasno zašto je ona izabrana za lokaciju za snimanje kultnog filma. Ulaganjem u uređenje plaža, jasno pokazujemo da se ozbiljno bavimo turističkom ponudom na teritoriji opštine Inđija", rekao je predsednik te opštine Vladimir Gak prilikom obilaska uređene plaže u Čortanovcima.

Nakon uklanjanja šiblja, košenja trave i nanošenja peska, usledilo je popravljanje postojećih i nabavka novih mobilijara za plažu. Sada je plaža posle 30 godina uređena, poseduje svlačionice, suncobrane, park za najmlađe, nov pesak, mrežu za odbojku i ostale neophodne ugodnosti, piše mitrovicainfo.

Na plaži se ispod svakog suncobrana nalazi mini foto izložba sa detaljima iz filma i zanimljivostima sa njegovog snimanja. Na plaži se nalaze table sa znakovima da je na plaži zabranjeno odlaganje smeća, loženje vatre, pecanje sa dela obale koji pripada plaži kao i parkiranje automobilima. Takođe, stoji jasna oznaka da na plaži nema spasilaca i da je kupanje na sopstvenu odgovornost kupača.

Pogled sa plaže pruža se ka Koviljsko-petrovaradinskom ritu i čortanovačkoj adi. Kružnom stazom mogu se obići obližnji izvori i istorijski lokaliteti.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading