Srbija dobija još jedno zaštićeno prirodno područje: Klisura reke Đetinje ostaće sačuvani biser za generacije koje dolaze (FOTO)

17:00

Turizam 0

Posle gotovo dve decenije Užičani su na pragu da donesu jednu od najvažnijih odluka, koja se odnosi na zaštitu područja klisure reke Đetinje.

Đetinja
Rina

Ima se za cilj da ovo područje jedinstveno po mnogo čemu, sačuvaju za generacije koje dolaze, a Užičanima i turistima da ponude sadržaje koje će koristiti, bez bojazni da će to imati negativan uticaj na samu klisuru i njene specifičnosti.

- Posle svih zakonom predviđenih procedura, uz učešće stručnjaka ali i građana i u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima i Zavodom za zaštitu prirode dobili smo dokument koji će zapravo biti najvažniji korak u procesu koji će uslediti, a o čemu će građani kao i do sada biti obaveštavani.

Đetinja Rina

Nema ni reči, kako to tvrde pojedini, da su bilo čime ugroženi interesi građana i zaštita prirode, a sve što je u Odluku o proglašenju predela izuzetnih odlika „Klisura Đetinje“ uvršteno, urađeno je u skladu sa mišljenjem resornih Ministarstava i Zavoda za zaštitu prirode, potvrđeno je za RINU u Odeljenju za zaštitu životne sredine Grada Užica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Đetinja Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nakon dobijanja Saglasnosti Ministarstva zaštite životne sredine u skladu sa zakonskom procedurom, zaštitu ovog područja u skladu sa Sporazumom proglasiće Skupštine grada Užica i opštine Čajetina, nakon čega će uslediti donošenje važnih dokumenata, Plana upravljanja i godišnjih programa upravljanja, izrada Prostornog plana područja posebne namene, Pravilnika o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi, kao dokumenata kojima se upravlja zaštićenim područjem.

safari

Neverovatan safari na srpski način, kroz prelepe predele Tare vozi vojni kamion: Nova turistička atrakcija oduševljava, voze se deca od tri ali i penzioneri od 83 godine (FOTO)

Turizam

12:00

19 jun, 2024

Planina koju je za svoj dom birao i bog Tar, jedna je od tri najposećenije u Srbiji. Veličanstveni priodni predeli svake godine tokom letnje sezone privlače veliki broj turista, a od pre dve godine gosti nestvarne pejzaže Tare mogu da dožive iz do sad neviđene perspektive ali i iz neočekivanog vozila. Vojni kamioni marke TAM spremni su za safari, koji turistima pružaju nezaboravn doživljaj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading