Dolazili bez poroda, a vraćali sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje

Lepote Srbije

12:00

Turizam 0

Sveštenik Aleksandar i njegova popadija dobili dete nakon iskrene molitve u maloj crkvi u selu Strmosten

Dolazili bez poroda, a vraćali sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje
FOTO:RINA

Da se Božija čuda dešavaju i da iskrena molitva zaista ima posebnu moć najbolje dokazuje primer sveštenika Aleksandra Aranđelovića i njegove supruge koji su se dugo godina borili za porod, ali uspeha nije bilo. Međutim, kad ga je vladika poslao na službovanje u malu crkvu Svetih Petra i Pavla u selu Strmosten na obali reke Resave i u blizini Despotovca, sve se promenilo.

- Svaka crkva je sama po sebi svetinja, a do nas je koliko verujemo u čuda da će se ona i dešavati. Ja sam u ovo mesto stigao u decembru 2016. godine, supruga i ja molili smo se za prood i naša Nikolina se rodila prošle godine u aprilu mesecu, baš na praznik Cveti kada sam i ja rukopoložen u đakona. Moje kolege koji su dolazili kao i ja, mladi i bez dece, takođe su dobili naslednike. Molitvama svetih Apostola Petra i Pavla kojima je i inače posvećena crkva, čuda su se dešavala, kazao je za RINU, sveštenik Aleksandar.

Dolazili bez poroda, a vraćali sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje FOTO:RINA
 

Svetinja u kojoj se ovaj mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze.

- Čovek mora da vidi i doživi. Crkva ne odiše nekim luksuzom, već je zapravo sasvim jednostavna. Mnogo stvari koje se ovde nalaze iziskuju ulaganje, da se zamene i još mnogo toga, ali ona sama po sebi odiše harmonijom, mirom i blagostanjem. I to je ono što zapravo nju činim posebnom, priča on.

Dolazili bez poroda, a vraćali sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje FOTO:RINA
 

U čudotvorne moći ovog hrama veruju i meštani sela Strmosten i tvrde da tu "nešto ima".

- Ko god dođe u ovu crkvu, vrlo brzo se nakon toga oženi ili uda, a život i kreće na bolje. Nekoliko sveštenika iz ove crkve otišli su ostvareni kao roditelji. A, zahvaljujući moćima ove velike svetinje i apostolima Petru i Pavlu škole i vrtići su nam puni", kažu meštani.

U blizini ove crkve nalaze se prašuma Vinatovača i Resavska pećina.

Kako doći od Beograda do sela Strmosten, pogledajte na sledećoj mapi:

 

 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading