PRIJEPOLJE NOVI HIT MEĐU STRANCIMA Tri puta više gostiju iz inostranstva nagrnulo u ovaj grad i oborili rekord

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Oboren turistički rekord, tri puta više gostiju iz inostranstva ove godine posetilo prirodna bogatstva i kulturno-istorijske spomenike opštine na Limu

PRIJEPOLJE NOVI HIT MEĐU STRANCIMA Tri puta više gostiju iz inostranstva nagrnulo u ovaj grad i oborili rekord
Rina

Nakon nekoliko teških godina turizam u Srbiji konačno je počeo da se oporavlja, a osim domaćih i gostiju iz regiona sada se ponovo vraćaju posetioci iz inostranstva. Jedna od destinacija koja krupnim koracima ide napred ka tome da postane top turistička destinacija u našoj zemlji jeste opština Prijepolje. To potvrđuje i podatak da je do početka decembra ove godine, u odnosu na celu 2021.udvostručen broj noćenja turista.

„Izuzetna godina je za nama. O tome svedoče i noćenja koja su u ukupnom zbiru udvostručena u odnosu na 2021.godinu a ono što nas posebno raduje jesu noćenja stranih turista koji su ove godine tri puta uvećani u odnosu na prethodnu godinu. Učešće na mnogobrojnim sajmovima, promocije na različitim tržištima kao i posvećenost naših pružaoca usluga kojima turisti ostaju prezadovoljni daju rezultate”, kaže za RINU direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

PRIJEPOLJE NOVI HIT MEĐU STRANCIMA Tri puta više gostiju iz inostranstva nagrnulo u ovaj grad i oborili rekord Rina
 

Turistička organizacija Prijepolja do početka decembra ove godine evidentirala je 7.718 noćenja, što je za gotovo četiri hiljade noćenja više nego u celoj 2021. godini. Na području opštine Prijepolje registrovano je manje od 150 ležaja u prenoćiština, motelima i seoskim domaćinstvima. Uprkso tome što u gradu na Limu, nedostaju smeštajni kapaciteti koji bi zadovoljili potrebe turista, ohrabruje činjenica da se drastično povećao broj gostiju koji obilaze ovaj kraj. Turistička organizacija promenila je vizuelni identitet, a dosta se ulaže i u marketing i promociju, što daje rezultate.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Uradili smo novi vizuelni identitet, radimo novi promotivni materijal koji ima moderan dizajn a sve u želji da našu turističku ponudu predstavimo na najbolji mogući način. Opština Prijepolje je ove godine opredelila i sredstva za razvoj seoskog turizma što će ,nadamo se, već sledeće godine takođe doprineti povećanju kategorisanih pružaoca usluga kao i prijavljenih noćenja ali i poboljšanju kvaliteta usluga”, zaključuje Varaklić.

PRIJEPOLJE NOVI HIT MEĐU STRANCIMA Tri puta više gostiju iz inostranstva nagrnulo u ovaj grad i oborili rekord Rina
 

Ogromno bogatstvo netaknute prirode, planina Jadovnik, kanjon Mileševke, ali i kulturno-istorijski spomenici, manastiri i džamije, sve je to što tiriste privlači u ovaj kraj Srbije. Slapovi Sopotnice su takođe jedna od turističkih atrakcija u okolini Prijepolja koju iz godine u godinu obilazi sve veći broj posetilaca.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading