NIČE SRPSKO SELO Na obali reke kod Kosjerića jedinstven kompleks tradicionalnih kuća od severa do juga Srbije
Niče kao iz pepela na obali reke Skrapež kod Kosjerića

Među pionirima u Srbiji kad je u pitanju bavljenje seoskim turizmom, svakako je Kosjerić. Iako su godinama unazad izostajale investicije u toj oblasti, sada se situacija menja i u ovom delu Zlatiborskog okruga, jer je duž obale reke Skrapež ove godine počela izgradnja rizorta „Srpsko selo“, projekta koji će u svom sastavu imati etno selo i moderan hotel sa četiri zvezdice i luksuznim sadržajima.
- U arhitektonskom smislu ovaj kompleks sačinjavaće petnaest kuća, tradicionalne srpske seoske arhitekture, koji će pokriti stilove gradnje iz svih krajeva, crkvu i dva centralna objekta koji će se koristi za organizaciju usluga. Projektom je predviđeno je da u drugoj fazi izgradnje kompleksa „Srpsko selo“ planirana je izgradnja hotela, kapaciteta 200 smeštajnih jedinica i 10 apartmana koji će zadovoljavati sve potrebe savremenog turiste - rekao je za RINU Nemanja Gajić menadžer projekta.
Rina
Ideja izgradnje „Srpskog sela“ potiče od želje za očuvanjem jedinstva kulturnog prostora Republike Srbije kroz očuvanje tradicije i širenja kulturne raznolikosti kao posebnog bogatstva naše zemlje. Postoji jasno opredeljenje da se kod šire srpske populacije stvori razumevanje i isticanje kulture kao čuvara, prenosioca i stvaraoca vrednosti
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.

Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

Od perača sudova do vlasnika jedinstvenog restorana u Srbiji: Dalibor u srcu Zlatibora sprema isključivo posna jela, omiljeni su sir od suncokreta i hleb od vodeničkog brašna
Da dobre ideje uvek pronađu način za uspeh pokazuje i primer Dalibora Ratkova. Rođen je u Požarevcu, odrastao u jedinoj evropskoj pustinji Delibatskoj peščari a onda je po završetku kuvarske škole u potrazi za poslom krenuo dalje. Kao perač sudova zaposlio se u Beogradu, a zatim je radio po Evropi i Rusiji kao šef kuhinje. Na Uralu je spoznao svu lepotu pravoslavlja, a jedan odlazak u posetu u manastir Hilandar promenio je sve.
- Planira se razvoj lanca vrednosti u sektoru prozivodnje domaće hrane, kroz podsticanje udruživanja i započinjanja poljoprivredne delatnosti ostalih domaćinstava koja nisu registrovana i koja su do sada proizvodila hranu za soptvene potrebe. Jasno je da će od boravka turista u kompleksu „Srpsko selo“ korist imati i trgovinske radnje kao i ostali privredni subjekti opštine Kosjerić - dodao je on.
Rina
U okviru prve faze projekta planirano je zapošljavanje najmanje 35 ljudi, sa akcentom na mlade i obrazovane ljude iz ove opštine. U drugoj se očekuje zapošljavanje istog broja ljudi, tako da će „Srpsko selo“ imati najmanje 70 zaposlenih.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

SRCE U SRCU SRBIJE: Znate li gde se nalazi neverovatno čudo koje je iznedrila sama priroda? (FOTO)
Od ptica žive divlja patka i crna liska

BOGATSTVO JUŽNE SRBIJE Idealno mesto za rehabilitaciju, rekreaciju i odmor ljudi svih uzrasta
Prolom Banja nalazi se na severozapadnim padinama Radan planine i na nadmorskoj visini od 717 metara.

KULTURNO-ISTORIJSKI SPOMENIK NA OBALI REKE MORAVICE Manastir kod Arilja prema legendi potiče iz doba Svetog Save
Na 13 kilometara od Arilja na putu ka Ivanjici, na levoj obali reke Moravice nalazi se manastir Klisura, posvećen Svetim Arhangelima Mihailu, koji je pre bio poznat kao manastir Dobrače

OVA ŽENA JE SRPSKI ROBINZON KRUSO Radica ne viđa ljude po nekoliko meseci i hrani se onim što ubere u šumi
U vrhovima planine Čemerno, na preko 1.500 metara nadmorske visine u skrivenom bespuću već godinama potpuno sama živi Radica Brkušanin (70).

BANJA POZNATA ČAK DO EMIRATA Lekovite vode Gornje Trepče jedinstvene su u svetu, ovu retkost ima još samo Japan (VIDEO)
Kako je jedna od retkih banja sa radioaktivnim izvorima, Gornja Trepča je zbog toga dobila naziv atomska banja, a u njoj je prvi put u termalnim vodama otkriven cezijum. Britanski Gardijan je uvrstio među 10 najboljih banja Istočne Evrope.
Komentari(0)