NOVAK ĐOKOVIĆ SAGRADIO DVORAC U SRPSKOM SELU Posle srpskog tenisera cena kvadrata skočila sa 500 na neverovatnih 2000 evra, tajna je u ovome!

J. K.

12:40

Turizam 0

Pavlovačko jezero na samo sedam kilometara od Rume postaje pravo utočište za slavne i poznate osobe, a ovaj raj izabrala je i porodica Đoković.

NOVAK ĐOKOVIĆ SAGRADIO DVORAC U SRPSKOM SELU Posle srpskog tenisera cena kvadrata skočila sa 500 na neverovatnih 2000 evra, tajna je u ovome!
Printscreen

 

Iako ima izrazito povoljan geografski položaj i jedno od najvećih veštačkih jezera u Sremu, ovo selo, do nedavno, nije bilo poznato široj javnosti. Tek kada su Pavlovčani dobili novog suseda, planetarno poznatog Novaka Đokovića, o njima je počelo više da se piše i govori.

Meštanima  laska činjenica da je prvi teniser sveta odabrao baš jezero Kudoš da na njegovoj obali podigne kuću i Pavlovčane za komšije. To govori u prilog tome da su Pavlovci mirno mesto, neobične lepote. Ipak, treba napomenuti da ovo selo ima i dugu, dinamičnu prošlost. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pavlovci se spominju još u zapisima iz davne 1315. godine. Kada je reč o imenu sela, ukrštaju se predanja i istorija. Prema jednoj od teorija, selo je dobilo ime prema Pavlu, koji je ovde sa grupom doseljenika formirao naselje. Druga priča se vezuje za pastira Pavla koji je na prostoru današnjeg naselja čuvao stado. Stado je pripadalo gazda Tani iz Rume, a davalo je uvek najviše mleka. Gazda Tana je pastira uvek hvalio govoreći kako “Pavlovci” imaju nabolje jaganjce i mleko. Još jednu priču, zapisao je novinar Politike, Miladin Stankić baveći se prošlošću kosmajske oblasti. Prema ovoj priči, Pavlovčani koji su živeli ispod Kosmaja bežeći od Turaka dolaze u Srem 1736 – 1739. godine, a novoj naseobini daju ime mesta odakle su došli.

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku.

Može se reći da potencijal opštine Pavlovci mnogima nije bio toliko poznat, sve dok Novak Đoković nije odlučio da baš u ovom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa 6 đaka upravo odabrali za svoju oazu. 

U poslednje vreme, situacija je takva da je sve više zainteresovanih za kupovinu zemlje ili nekretnine u Pavlovcima, ali ipak svi žele da prođu što jeftinije. Iako to u poslednje vreme nije moguće s obzirom da je potražnja za nekretninama i placevima sve veća, a ponuda sve manja, samim tim i cene su skočile - sa 500 evra i na 2.000 i više.

Potražnja je znatno veća, ali je broj trošnih kuća koji je na prodaju mali jer selo ima ukupno 170 kuća koje su većinom obnovljene nakon Drugog svetskog rata. Manja ponuda i veća potražnja formula je da cena nekretnina u Pavlovcima bude na zavidnom nivou. Pavlovčani se nadaju da će ovaj trend da se nastavi, i da je ovo korak koji vodi kako novim šansama za zaposlenje tako i povećanju priraštaja u ovom selu koje trenutno ima 6 đaka u 4 razreda koliko ima osnovna škola u selu.

Do Beograda je mesto udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam:

 

 

Komentari(0)

Loading