SRPSKO MORE SREBRNOG SJAJA Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji koju morate doživeti

J. K.

14:23

Turizam 0

U zagrljaju dve reke, plavog Dunava i zlatonosnog Peka – Veliko Gradište krije biser čarobne lepote i sjaja koje se naziva Srebrno jezero.

SRPSKO MORE SREBRNOG SJAJA Jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji koju morate doživeti
Shutterstock

 

Na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji, na samo dva kilometra od Velikog Gradišta, u okruženju šumovitog Belog Bagrema nalazi se Srebrno jezero.

Turisti se često opredeljuju za ovu lokaciju kada žele da provedu slobodne dane ili produženi vikend u Srbiji, jer predstavlja odlično mesto i za porodični odmor, ali i za mlađe generacije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovo veštačko jezero, smešetno u dolini je nastalo pregrađivanjem dunavskog rukavca i okruženo je šumovitim brdima. Sam naziv Srebrno jezero dolazi od specifične boje vode koja ima srebrnkast odsjaj u suton, tako da sve to je dovoljno da pruži mnogim turistima mnoštvo aktivnosti, a u nastavku smo izdvojili neke od njih: biciklizam, krstarenje, kampovanje, sportske aktivnosti, aktivnosti na vodi, i naravno, kupanje.

Plaža će sigurno zadovoljiti svakog gosta, jer postoje tri – šljunkovita, travnata i betonska. Deo plaže prekriven šljunkom je delimično stepenast i tu turisti uživaju na najosunčanijem delu jezera, dok je drugi deo u sklopu bara gde se, osim plažnog mobilijara, mogu iznajmiti pedaline. Ljubitelji prirodne, bagremove hladovine, uživaće na travnatoj plaži u čijem nastavku se nalaze teren za odbojku na pesku i vaterpolo teren. Betonska plaža, s koje se brzo ulazi u duboku vodu, pogodna je za iskusnije plivače. Na njoj su postavljeni suncobrani, koje turisti mogu besplatno koristiti.

Osim što možete užvati u kupanju, šetnji kraj jezera ili vožnji pedalinom, na raspolaganju vam je i akva park sa 5 bazena različite dubine, i toboganima. Pored akva parka nalazi se i diskoteka koja je naročito popularna za Prvomajski uranak, kada se ovde organizuju žurke.

Ukoliko želite da posetite još neka mesta, u okolini Srebrnog jezera nalaze se i čuveno arheološko nalazište Viminacijum, zatim Ramska i Golubačka tvrđava, kao i srpski manastiri Tumane i Nimnik.

Srebrno jezero na mapi:

 

Komentari(0)

Loading