IZ LIPOVCA STIŽE NAJLEPŠA SLIKA Srpsko selo u kom i dalje raste natalitet

Jelena Vamović

13:38

Turizam 0

Da su deca najveće bogatstvo potvrdili su meštani Šumadijske ulice iz sela Lipovac nadomak Topole.

IZ LIPOVCA STIŽE NAJLEPŠA SLIKA Srpsko selo u kom i dalje raste natalitet
shutterstock

 

Za ovaj sokak koji broji šest kuća kažu da je najveseliji jer se svakodnevno njime ori dečja graja, a u njemu živi čak 14 mališana.

„Ja imam troje dece i brat takođe, familija Zečević koja je u našoj ulici iz tri kuće ima osam mališana. U celom selu koje je inače malo najviše dece ima u našem sokaku i smatram da smo zbog toga najbogatiji ne samo u selu već u čitavoj opštini“, kaže Nenad Šević meštanin ove ulice i ponosni otac troje dece.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

rina.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Pored toga što su odlični đaci, u ovom kraju za sad je i četvoro sportista. Uroš i Strahinja treniraju fudbal dok su se Milica i Sofija opredelile za odbojku.

Šević ističe da su bračni parovi iz Šumadijske ulice mladi, uspešni i da se sami bore za svoje potomke.

„Brat Predrag ima zanatsku radnju, komšija Darko Zečević takođe, planiram i ja uskoro da otvorim nešto slično. Mnogo se teško živelo, ali vrednim radom stvorili smo našoj deci normalne uslove za zdravo i srećno detinjstvo. Svako od nas živi od sopstvenog rada od jutra do sutra, borimo se i izborićemo se da nam bude još bolje“, rekao je Šević.

rina.rs

 

Da se sve može kad se komšije slože, pokazali su ovi vredni domaćini, koji su sakupili novac da bi za svoj kraj obezbedili ulično osvetljenje.

„Sami smo se organizovali da postavimo betonske bandere i do naših kuća dovedemo ulično osvetljenje da nam deca ne bi pešačila po mraku. To nije jedini problem koji nas muči, jer smo pre dve godine dobili asfaltnu podlogu za 500 metara puta, dok je 200 metara makadama ostalo bez asfalta. Naše dve kuće Ševića i dve Zečevića ostale su bez asfalta, i naša je želja da se taj problem sanira“, rekao je Nenad.

Inače, asfalt je u Šumadijskoj ulici rađen pre dve godine.

rina.rs

 

 

(Izvor: RINA.rs)

ovčar banja

Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite vode u Ovčar Banji, smeštena na sat i po od Beograda u prelepom delu Srbije

Turizam

11:00

19 april, 2024

Ovčar Banja pored aktivnog odmora, uživanja u prirodi i zelenom pogledu, turistima pruža i lek u sastavu njenih termalnih voda koje prolaze kroz vulkanske stene, nepromenljivog sastava sa stalnim temperaturama. Dugo je čuvena voda Ovčar Banje lečila reumatske tegobe brojnim turistima, nakon decenije, ponovo je vratila svoju svrhu u vidu zdravlja.

Resavska pećina

RESAVSKA PEĆINA Lepotica okićena nakitom starim 45 MILIONA GODINA! Idealna za posetu u toku predstojećih praznika

Turizam

17:00

18 april, 2024

Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije (prirodna dobra nacionalnog značaja). Resavska (Divljakovačka) pećina je pećina u centralnoj Srbiji na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu Babina glava, na obodu kraškog polja Divljakovac, kod sela Jelovac. Spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji. Duga je 4,5 km.

Komentari(0)

Loading