DUHOVNO SREDIŠTE OSEČINE Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni prvobitno kao parohijska

Jelena Vamović

09:55

Turizam 0

Manastir je podignut isključivo od priloga vernika i radnim akcijama.

DUHOVNO SREDIŠTE OSEČINE Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni prvobitno kao parohijska
Foto: Wikipedia

 

Pored puta Osečina-Šabac, na teritoriji Osečina, u istoimenom naselju nalazi se manastir Plužac. Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni podignuta je prvobitno kao parohijska crkva. Pripada Eparhiji valjevskoj.

Foto: Wikipedia

 

Hram je osvećen 2008. godine, a konak je počet da se gradi 2009. godine i radovi se polako privode kraju. Odlukom i blagoslovom Preosvećenog Episkopa Valjevskog gospodina Milutina, 15. avgusta 2012. godine je proglašen za muški manastir.

Foto: Wikipedia

Ovo je prvi manastir u namesništvu Podgorskom u opštini Osečina. Iguman manastira u periodu od 2011. do 2021. godine bio je arhimandrit Danilo Jokić. Bratstvo manastira sačinjava i Jeromonah Jovan (Ković).

Manastir Plužac na mapi:

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Komentari(0)

Loading