DUHOVNO SREDIŠTE OSEČINE Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni prvobitno kao parohijska

Jelena Vamović

09:55

Turizam 0

Manastir je podignut isključivo od priloga vernika i radnim akcijama.

DUHOVNO SREDIŠTE OSEČINE Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni prvobitno kao parohijska
Foto: Wikipedia

 

Pored puta Osečina-Šabac, na teritoriji Osečina, u istoimenom naselju nalazi se manastir Plužac. Crkva je posvećena Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni podignuta je prvobitno kao parohijska crkva. Pripada Eparhiji valjevskoj.

Foto: Wikipedia

 

Hram je osvećen 2008. godine, a konak je počet da se gradi 2009. godine i radovi se polako privode kraju. Odlukom i blagoslovom Preosvećenog Episkopa Valjevskog gospodina Milutina, 15. avgusta 2012. godine je proglašen za muški manastir.

Foto: Wikipedia

Ovo je prvi manastir u namesništvu Podgorskom u opštini Osečina. Iguman manastira u periodu od 2011. do 2021. godine bio je arhimandrit Danilo Jokić. Bratstvo manastira sačinjava i Jeromonah Jovan (Ković).

Manastir Plužac na mapi:

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading