SRPSKI SIBIR ZAVEJAN SNEGOM Ogomni smetovi zavejali su mnoge porodice, putni pravaci u zimskom periodu surovi i okrutni za sve vozače

Jelena Vamović

09:54

Turizam 0

Srpski Sibir godinama je ne samo najhladnija tačka Srbije, već i kritična po surovim zimama i višemetarskim smetovima koji često dovode do situacija koje prete da ugroze ljudske živote.

SRPSKI SIBIR ZAVEJAN SNEGOM Ogomni smetovi zavejali su mnoge porodice, putni pravaci u zimskom periodu surovi i okrutni za sve vozače
rina.rs

 

Samo protekle zime upravo na sjeničkim putevima u smetovima ostajalo je zavejano na desetine automobila i putnika koji su se zatekli na putnim pravcima kroz Sjenicu i Novi Pazar.

„Na teritoriji koju mi pokrivamo ima veliki broj kritičnih tačaka, u zimskom periodu koje jako opasne. Jedna od najsurovijih tačaka srpskog Sibira je putni pravac Sjenica – Novi Pazar u mestu Duga Poljana, gde je samo prošle zime pokazana sva surovost snežnog nevremena koje može da ugrozi putnike, i spasili blizu 70 putnika, na žalost imali smo i jedan smrnih ishod u takvim uslovima“, kazao je za RINU, Senko Ibragić, direktor održavanja preduzeća Novi Pazar put.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Svi državni putevi prvog i drugog reda koji su u nadležnosti preduzeća za odrćavanje Novi Pazar Put za sada su prohodni.

 

„Imamo dovoljno svih agregata koji su neophodni za redovno održavanje. Sva mehanizacija je u pripravnosti i naterenu kako bi sve putne pravce od Novog Pazara – Sjenice – Ivanjice održali prohodnim i u tome uspevamo za sada. Ono što predstavlja problem jesu jaki vetrovi koji svakodnevno prave smetovi, i ono što mi očistimo preko dana to vetrovi ponovo stvore, i zato apelijem na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme kao i da ne kreću na put ukoliko nije neohodno“, zaključio je Ibragić.

(Izvor: Rina.rs)

Komentari(0)

Loading