BELI POKRIVAČ OKOVAO SRBIJU Jak vetar pravi ogromne smetove, kritično na Tari i Kopaoniku a pod snegom i Miloš Veliki (FOTO)(VIDEO)

Jelena Vamović

11:21

Aktuelno 0

Sneg koji neprekidno pada nekoliko sati vozačima pravi velike probleme, a putari imaju pune ruke posla.

BELI POKRIVAČ OKOVAO SRBIJU Jak vetar pravi ogromne smetove, kritično na Tari i Kopaoniku a pod snegom i Miloš Veliki (FOTO)(VIDEO)
rina.rs

 

Na pojedinim planinama tokom noći palo je i do pola metra novog snega.

„Jak vetar pravi smetove i iznova nanosi sneg na kolovoz. Najteža situacija je na putu od Golije ka opštini Raška preko Studenice. Sva mehanizacija je uključena i dajemo sve od sebe da putevi budu pročišćeni“, rekao je za RINU Senko Ibrović iz preduzeća Novi Pazar put.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sneg intenzivno pada i na području planina Zlatibor, Zlatar i Tara, a preko planinskih prevoja saobrćaj je zabranjen za teretna vozila preko 3,5 tone.

 

„Putevi su prohodni, ali jak vetar otežava čišćenje, prave se veliki snežni nanosi. Putni pravac ka Mitrovcu je trenutno kritična tačka zbog velikih smetova i tamo su upućena dva bagera koja rade na raščišćavanju. Apelujemo na sve ukoliko nije neophodno danas ne kreću na put, a ukoliko se ipak odluče, bez adekvatne zimske opreme da to nikako ne čine“, izjavio je Leko Korićanac direktor Užice Puteva.

Pod snegom je osvanuo i auto-put Miloš Veliki što usporava i otežava saobraćaj, a dvadesetak kilometara dalje u Ovčar Banji zbog loših uslova na putu poprečio se i šleper.

  • 1639300056kopaonik-sneg-video
  • brana

    Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi

    Aktuelno

    12:00

    29 mart, 2024

    Prelomni trenutak u izgradnji brane „Arilje - profil Svračkovo”, koja će biti rezervoar čiste, pijaće vode za oko pola miliona žitelja zapadne Srbije dogodio se juče kada je Rzav potekao kroz tunelske cevi, što je omogućilo početak gradnje predbrane i zemljane brane koja će formirati jezero pijaće vode, ukupne zapremine 28 miliona kubnih metara.

    Besplatan vrtić Dragačevo

    VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

    Aktuelno

    18:00

    28 mart, 2024

    Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

    Komentari(0)

    Loading