Jedinstveni rok kamp za devojčice održava se na planini Rudnik, punom parom spremjau svoje autorske pesme za koncert

Ovo su najmlađe i najslađe srpske male rokerke

rok kamp
rina

 Ove godine se održava sedmi po redu Rok kamp za devojčice, ali prvi po redu na ovoj planini. Počeo je 25. Avgusta, a završava se u subotu 31. Ovog meseca I to koncertom bendova koji su već spremili svoje autorske pesme.

- Osim mogućnosti da se pridruže sedmoj generaciji Rok kampa za devojčice, učesnice će imaju priliku da steknu zaista jedinstveno iskustvo koje će i njima, ali i njihovim roditeljima ili starateljima ostati dugo u pamćenju, rekla je za RINU Dunja Karanović ispred organizacije.

rok kamp rina
 

Iza Rok kampa za devojčice stoji Kolektiv mladih žena FEMIX. Kolektiv mladih žena Femix kroz pružanje podrške, povezivanje, edukaciju, istraživanja i dijalog sa donosiocima odluka teži ka tome da su devojčice, devojke i žene osnažene i ravnopravne na kulturnoj sceni i u društvu.

rok kamp rina
 

Prvi projekti okupljeni pod imenom Femix pokrenuti su 2010. godine. Pod okriljem Femixa do sada je organizovano gotovo 100 koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, festivala i drugih događaja koje je posetilo, pregledalo i pohađalo više hiljada ljudi.

rok kamp rina
 

Ovogodišnje izdanje Rok kampa za devojčice podržali su za sada Mama Cash fondacija, Frida fondacija, i Trag fondacija. Ovogodišnji medijski partneri su nam Oblakoder Balkanrock, i Headliner magazin, kao i Proto radionica.

dani danila lazovica

Velikanu u čast: U Priboju se od 18. do 21. septembra održava jedanaesti po redu festival "Dani Danila Lazovića"

Manifestacije

12:00

16 septembar, 2024

Jedanaesti festival „Dani Danila Lazovića”, pod sloganom „Govorim poeziju, čuvam kulturu!” održava se u Priboju od 18. do 21. septembra. Osnivači festivala su Zavičajni muzej Priboj i Dom kulture „Pivo Karamatijević” uz podršku opštine Priboj. Ovogodišnji program festivala podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nušićijada Ivanjica

NUŠIĆ DOBIO KLJUČEVE GRADA: Veličanstvene slike iz Ivanjice poslate u svet, kao da je vreme stalo (FOTO)

Manifestacije

18:00

24 avgust, 2024

Opština Ivanjica od juče ima novog predsednika, a to je ni manje ni više Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno - počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je već tradicionalno u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna tri dana.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading