POSTAJE SRPSKI RIO? U ovom gradu se čuju na svakom koraku zvuci različitih kultura i jezika, planeta u malom u srcu ŠUMADIJE!

Lepote Srbije

17:00

Manifestacije 0

"EtnoFest" u Čačku je zvanično počeo, zvuci različitih kultura i jezika, od portugalskog i rumunskog, do italijanskog i španskog, se čuju na svakom koraku, dok je šarenilo kostima i lepota narodnih nošnji oduševila posetioce koji su uživali na Gradskoj plaži.

karneval
Foto: Rina

"Manifestacija je predivna i pokazala je da našem gradu treba više ovakvih događaja. Uživali smo u muzici i lepoti kostima koje su folkloraši nosili na Gradskoj plaži", rekla je MilicaTodosijević iz Čačka.

Već danas, 22. jula, jutro posvećujemo najmlađima, pripremamo nastupe međunarodnih učesnika za mališane iz čačanskih predškolskih ustanova u Kulturnom centru. Uveče, sa početkom u 19.30 časova za Čačane će biti organizovan defile folklornih ansambala od Gradske plaže do Gradskog trga, gde će biti Svečano otvaranje manifestacije nastupom svih folklornih grupa iz inostranstva i kulturno - umetničkog društva "Dule Milosavljević".

Pozivamo sve sugrađane i goste da nam se pridruže na ovom jedinstvenom kulturnom događaju i dožive magiju "EtnoFesta".

Prošle godine je "EtnoFest" proglašena manifestacijom od izuzetnog značaja za razvoj grada Čačka.

- Naš grad postaje planeta u malom. Doživećemo duh Brazila i Perua i Kolumbije i  upoznaćemo kulturu i tradiciju drugih država. Na gradskim ulicama održaće se i defile koji je veoma interesantan. Turistička organizacija kao i svake godine uključuje veliki broj mladih iz Kancelarije za mlade koji svojim angažovanjem i pružanjem volonterske podrške se trude da budu dobri domaćini”, rekla je Marijana Petronijević pomoćnica gradonačelnika grada Čačka.

Prema rečima Marijane Lazić iz organizacije Etno festa, ova manifestacija služi kako bi svi sugrađani, koji su tu a i oni koji su došli da ga posete mogli da uživaju u ovim lepim i vrelim danima leta u Čačku.

Od prošle godine deo redovnog programa Etno festa je i internacionalna kuhinja gostiju festivala. Na Gradskom trgu biće prikazeni specijaliteti iz zemalja gostiju koji dolaze.

Organizatori manifestacije su Etno festa, TO Čačak, CIOFF i KUD „Dule Milosavljević Žele”. Pokrovitelj je Ministarstvo turizma i omladine i grad Čačak.

Poslednjeg dana festivala na Gradskom trgu biće odigrano kolo.

 

ruralni turizam

Od 9. do 11. oktobra održaće se Kongres ruralnog turizma Vojvodine „Ej, salaši na severu Bačke”

Manifestacije

12:00

9 oktobar, 2024

Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Garancijskog fonda APV, Razvojnog fonda APV organizuje: Kongres ruralnog turizma Vojvodine: „Ej, salaši na severu Bačke” koji će se održati 09.-11. oktobra 2024. godine u prostoru „Eko centra” (Jezerska bb) na Paliću, uz obilazak somborskih i subotičkih salaša.

Komentari(0)

Loading