Rumenačka pihtijada 28. janura kod Novog Sada

Ljubitelji, pripremite stomake!

pihtije
Shuterstock

Tradicionalna Rumenačka pihtijada, 21. po redu, održaće se u nedelju, 28. januara 2024. u centru Rumenke kod Novog Sada.

Rumenačka pihtijada je manifestacija posvećena multikulturalnosti lokaliteta na polju gastronomije i materijalnog kulturnog nasleđa. Obuhvata obeležavanje tradicionalne gastronomske međunarodne višedecenijske manifestacije – pihtijade uz prigodan kulturni kontekst i muzičko-zabavni program, prenosi Agrosmart.

Ono što rumenačke pihtije izdvaja od drugih jeste njihov stari i provereni recept. U njihovoj pripremi najbitniji je izbor mesa, a u ovom slučaju, to su butkica, kolenica i glava.

Stručni žiri svake godine bira najbolje pihtije i nagrađuje njihove stvaraoce. Ukoliko želite da učestvujete i takmičite se sa svojom pihtijom prijavite se.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading