Rumenačka pihtijada 28. janura kod Novog Sada
Ljubitelji, pripremite stomake!
Ljubitelji, pripremite stomake!
U nastavku otkrivamo i kako.
Poslužite ih za prazničnu trpezu, bićete oduševljeni koliko su ukusne.
U svakom slučaju, veoma je ukusan, a ovaj recept je veoma jednostavan za pripremu.
Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu pihtija, a mi vam donosimo onaj koji smo više puta isprobali i uverili se da sa njim nema greške.
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"
Srpska kultura je takva da je hrana zaista raznovrsna i svako će pronaći nešto za sebe.
Mnogi ih obožavaju.
Običaj je da ih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista. One su nezaobilazne i na slavi Sveti Jovan.
Poznato je da stranci vole srpsku kuhinju, ali da je ono što najčešće zameraju - to što je previše "jaka i kalorična", ali čini se da nemaju razumevanja i za kombinaciju ukusa koju mi ovde obožavamo. Po mišljenju svetskih kuvara, ovo su najgora jela koja se tradicionalno spremaju u Srbiji!
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas" koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima.