Osmi po redu Sabor rokenrela ovog vikenda održava se u Lučanima, dolaze velike zvezde i sprema se pravi spektakl

Dragačevo i tvrđi zvuk - da moguće je

Guča
Rina

 Iako je Dragačevo u čitavom svetu prepoznatljivo po trubi, u ovom delu Srbije ipak se osim limenih instrumenata mogu čuti i tvrđi zvuci. Ovog vikenda u Lučanima, u parku iza Doma kulture, počinje osmi po redu Sabor rokenrola, spektakl koji će po prvi put trajati dva dana, a organizatori obećavaju odličnu zabavu.

- U Lučanima će se 21. i 22. jula 2023. godine održati osmo izdanje festivala Sabor rok end rola. U početku, organizatori Sabora su krenuli veoma stidljivo u realizaciju ideje da okupe ljubitelje nešto tvrđeg zvuka, u želji da ožive neka dobra stara vremena, i to upravo na mestu gde se nekada okupljala omladina Lučana na igrankama o kojima se još uvek priča sa velikom setom – u parku iza Doma kulture. A danas, to je masovni i jako posećen Sabor koji okuplja ne samo meštane ove varošice i cele opštine Lučani, već i okolnih mesta, kaže za RINU Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Ove godine će po prvi put festival biti u dvodnevnom formatu. Kao i svake godine organizatori su pripremili veoma interesantan muzički program. Publici će se predstaviti nekoliko veoma aktuelnih domaćih i regionalnih izvođača, a prostor će dobiti i stare proverene rok legende.

- U petak nastupaju bendovi BRAT, KBO, Zoster i Repetitor, a u subotu - Strejt Miki end d bojz, Koikoi, Kanda, Kodža i Nebojša i Artan Lili. Program obe večeri počinje u 21 čas, a ulaz je za sve posetioce besplatan, dodaje Mitrovićeva.
Organizatori manifestacije su opština Lučani i Kulturni centar opštine Lučani u Guči, a pomoć u organizaciji pružili su preduzeće „MB Namenska” Lučani i Dom kulture u Lučanima.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading