Osmi po redu Sabor rokenrela ovog vikenda održava se u Lučanima, dolaze velike zvezde i sprema se pravi spektakl

Dragačevo i tvrđi zvuk - da moguće je

Guča
Rina

 Iako je Dragačevo u čitavom svetu prepoznatljivo po trubi, u ovom delu Srbije ipak se osim limenih instrumenata mogu čuti i tvrđi zvuci. Ovog vikenda u Lučanima, u parku iza Doma kulture, počinje osmi po redu Sabor rokenrola, spektakl koji će po prvi put trajati dva dana, a organizatori obećavaju odličnu zabavu.

- U Lučanima će se 21. i 22. jula 2023. godine održati osmo izdanje festivala Sabor rok end rola. U početku, organizatori Sabora su krenuli veoma stidljivo u realizaciju ideje da okupe ljubitelje nešto tvrđeg zvuka, u želji da ožive neka dobra stara vremena, i to upravo na mestu gde se nekada okupljala omladina Lučana na igrankama o kojima se još uvek priča sa velikom setom – u parku iza Doma kulture. A danas, to je masovni i jako posećen Sabor koji okuplja ne samo meštane ove varošice i cele opštine Lučani, već i okolnih mesta, kaže za RINU Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Ove godine će po prvi put festival biti u dvodnevnom formatu. Kao i svake godine organizatori su pripremili veoma interesantan muzički program. Publici će se predstaviti nekoliko veoma aktuelnih domaćih i regionalnih izvođača, a prostor će dobiti i stare proverene rok legende.

- U petak nastupaju bendovi BRAT, KBO, Zoster i Repetitor, a u subotu - Strejt Miki end d bojz, Koikoi, Kanda, Kodža i Nebojša i Artan Lili. Program obe večeri počinje u 21 čas, a ulaz je za sve posetioce besplatan, dodaje Mitrovićeva.
Organizatori manifestacije su opština Lučani i Kulturni centar opštine Lučani u Guči, a pomoć u organizaciji pružili su preduzeće „MB Namenska” Lučani i Dom kulture u Lučanima.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading