VELIKO PRIZNANJE Muzej savremene umetnosti u Beogradu proglašen je za muzej godine u Srbiji

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

Muzej savremene umetnosti u Beogradu proglašen je za muzej godine u Srbiji, a nagrada je toj instituciji dodeljena za izuzetan doprinos razvoju muzejske delatnosti, nesvakidašnju i angažovanu posvećenost proučavanju, zaštiti, prezentovanju i interpretaciji kulturne baštine Srbije tokom 2022. godine.

VELIKO PRIZNANJE Muzej savremene umetnosti u Beogradu proglašen je za muzej godine u Srbiji
Printscreen/Youtube/rastadroid

 

Direktorka MSUB Marijana Kolarić, istakla je da je nagrada, dodeljena na jubilarnoj dvadesetoj svečanoj skupštini nacionalnog komiteta ICOM Srbija, održanoj 18. maja u Beogradu, na Međunarodni dan Muzeja, izazvala iskrenu radost svih zaposlenih, i da pripada celokupnom timu Muzeja.

- Ova najznačajnija nagrada iz oblasti muzejske delatnosti predstavlja podsticaj i motivaciju da budemo još bolji u realizaciji naših programa, da konstantno unapređujemo kako muzejsku delatnost i praksu, tako i muzejsko iskustvo naših posetilaca. Drago nam je da su kolege i koleginice iz drugih muzeja prepoznali i podržali naš trud i rad - rekla je Kolarić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U kategoriji za muzej godine među nominovanima bili su Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina: Muzej Vojvodine, Novi Sad; Narodni muzej u Beloj Crkvi; Narodni muzej Šumadije, Kragujevac i Muzej savremene umetnosti.

Nagrade su dodeljene su u četiri različite kategorije: za publikaciju godine, projekat godine, muzejskog stručnjaka i muzej godine.

Publikacija godine je „Sloboda je naš san - Tematski katalog predmeta iz fonda Muzeja Jugoslavije koji dokumentuju život u logorima i represivne mere u toku Drugog svetskog rata”, autora Ane Panić i Veselinke Kastratović Ristić, koju je pripredio Muzej Jugoslavije.

Najbolji projekat 2022. godine je „Leta pre neta” (Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević, Tamara Tešević) Muzeja nauke i tehnike u Beogradu, dok je za stručnjaka godine proglašena  Biljana Crvenković, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading