MUZEJ GRADA BEOGRADA SLAVI 120 GODINA POSTOJANJA Spremne razne manifestacije od 15. do 20. oktobra, saznajte šta vas sve čeka

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izjavila je, povodom obeležavanja 120 postojanja Muzeja, da će od 15. do 20. oktobra trajati program obeležavanja toj jubileja, praćen mnogim predstavama, izložbama i promocijama širom Beograda.

MUZEJ GRADA BEOGRADA SLAVI 120 GODINA POSTOJANJA Spremne razne manifestacije od 15. do 20. oktobra, saznajte šta vas sve čeka
Shutterstock

 

Za Tanjug je rekla da će program početi sa predstavom Tihomira Stanića, u Muzeju Ive Andrića, gde će Stanić u ulozi Andrića, u autentičnom ambijentu dočekivati Beograđane.

- Od ponedeljka, naša velika postavka, '120 predmeta za 120 godina' u salonu Muzeja grada Beograda, i u konaku kneginje Ljubice. Nastavlja se niz programskih aktivnosti u Zavičajnom muzeju u Žarkovu, na Savskom trgu jedna otvorena postavka posvećena zadužbinama i Nemanjićima", navela je ona.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Isitče da su već rezervisane karte za monodramu

- "Na kafi kod kneginje Ljubice" koja će početi u 19. oktobra u 18 časova, a u kojoj će Vjera Mujović igrati kneginju Ljubicu. "Imaćemo brojne aktivnosti koje građani mogu da isprate na sajtu, i očekujemo ih širom raširenih ruku -  poručila je Medakovićeva.

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading